Ν. Υόρκη: Απαγορεύτηκαν τα ηλεκτρ. τσιγάρα με γεύσεις

Την ώρα που αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα της μυστηριώδους πνευμονοπάθειας που...

... σχετίζεται με το άτμισμα, στη Νέα Υόρκη ο κυβερνήτης της πολιτείας Αντριου Κουόμο αποφάσισε να προχωρήσει σε απαγόρευση των πωλήσεων των ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύσεις.

Η απόφαση του Κουόμο έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ, ο οποίος δήλωσε πως εξετάζει τους τρόπους απαγόρευσης των εν λόγω ηλεκτρονικών τσιγάρων σε εθνικό επίπεδο. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Κουόμο υποστήριξε ότι το «άτμισμα είναι επικίνδυνο, τελεία!».

Με αυτό το σκεπτικό ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως εντός της εβδομάδας θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για μια «επείγουσα απαγόρευση» των ηλεκτρονικών τσιγάρων με διάφορες γεύσεις, τα οποία -σύμφωνα με τον Κουόμο- καταναλώνονται κυρίως από εφήβους και νέους.

Στην -σχεδόν σίγουρη- περίπτωση της απαγόρευσης, η Νέα Υόρκη θα γίνει η δεύτερη αμερικανική πολιτεία που θα έχει θέσει εκτός νόμου την πώληση των ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύσεις, μετά την πολιτεία του Μίσιγκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την απαγόρευση θα εξαιρεθούν -προς το παρόν- τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση μέντα και φυσικά εκείνα με τη γεύση καπνού. Η εξαίρεση αυτή, ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση της Αμερικανικής Πνευμονολογικής Εταιρίας, η οποία κατηγόρησε τον Κουόμο ότι έχασε την ευκαιρία να κινηθεί αποφασιστικά.