Ν. Υόρκη: Απαγορεύτηκαν τα ηλεκτρ. τσιγάρα με γεύσεις

Την ώρα που αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα της μυστηριώδους πνευμονοπάθειας που…… σχετίζεται με το άτμισμα, στη Νέα Υόρκη ο κυβερνήτης της πολιτείας Αντριου Κουόμο αποφάσισε να προχωρήσει σε απαγόρευση των πωλήσεων των ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύσεις.

Η απόφαση του Κουόμο έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ, ο οποίος δήλωσε πως εξετάζει τους τρόπους απαγόρευσης των εν λόγω ηλεκτρονικών τσιγάρων σε εθνικό επίπεδο. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Κουόμο υποστήριξε ότι το «άτμισμα είναι επικίνδυνο, τελεία!».

Με αυτό το σκεπτικό ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως εντός της εβδομάδας θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για μια «επείγουσα απαγόρευση» των ηλεκτρονικών τσιγάρων με διάφορες γεύσεις, τα οποία -σύμφωνα με τον Κουόμο- καταναλώνονται κυρίως από εφήβους και νέους.

Στην -σχεδόν σίγουρη- περίπτωση της απαγόρευσης, η Νέα Υόρκη θα γίνει η δεύτερη αμερικανική πολιτεία που θα έχει θέσει εκτός νόμου την πώληση των ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύσεις, μετά την πολιτεία του Μίσιγκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την απαγόρευση θα εξαιρεθούν -προς το παρόν- τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση μέντα και φυσικά εκείνα με τη γεύση καπνού. Η εξαίρεση αυτή, ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση της Αμερικανικής Πνευμονολογικής Εταιρίας, η οποία κατηγόρησε τον Κουόμο ότι έχασε την ευκαιρία να κινηθεί αποφασιστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα