Λέρος: Στα τυφλά οι έρευνες, έφυγε η Αντιτρομοκρατική

Στα χέρια των στρατιωτικών Αρχών πλέον η υπόθεσηΕντελώς στα τυφλά είναι οι έρευνες για την απώλεια των πυρομαχικών από τη ναυτική βάση της Λέρου και πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν την υπόθεση να οδηγείται ακόμα και στο αρχείο. 

Ενδεικτικό του άκαρπου της έρευνας είναι το γεγονός ότι το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής αποχώρησε από το νησί, ενώ και το κλιμάκιο της Αστυνομίας που συνέδραμε τις έρευνες επέστρεψε στα Δωδεκάνησα.

Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με πληροφορίες, αποχώρησε, πρώτον, γιατί δεν προκύπτει καμία διάρρηξη στην αποθήκη της ναυτικής βάσης, αφετέρου διότι θεωρούν βέβαιο πως τα πυρομαχικά αυτά δεν έχουν καταλήξει σε πρόσωπα και κυκλώματα που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Αυτό σημαίνει πως η έρευνα είναι πλέον μόνο στα χέρια των στρατιωτικών ανακριτικών Αρχών και τα στοιχεία μέχρι στιγμής δεν βοηθούν καθόλου ούτε να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες ούτε να προκύψουν αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα για πρόσωπα.

Όπως προέκυψε και από το χθεσινό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», από τους τρεις υπόπτους που είχαν διαρρεύσει αρχικά τώρα δεν υπάρχει ούτε συγκεκριμένος αριθμός ούτε καν ύποπτοι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες με βάση το υλικό από τις κάμερες δεν έδωσαν κανένα στοιχείο, με αποτέλεσμα αυτό να σημαίνει πως δεν ξέρουν καν ποιος μπήκε ή ποιος βγήκε από την αποθήκη. Κανένα συμπέρασμα επίσης δεν προέκυψε για το πότε έγινε τελικά η κλοπή των πυρομαχικών.

Οι πληροφορίες για την πορεία των ερευνών είναι ακόμα πιο δυσάρεστες, αφού δεν προκύπτει κανένα στοιχείο από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ακόμα και τα στοιχεία για τις παραλαβές οπλισμού κατά τη διάρκεια των ασκήσεων είναι ελλιπέστατα και με τρομερές ασάφειες.

Αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να προκύψει ότι ίσως και να μην υπήρξε ποτέ κλοπή.

Ανακοίνωαη

Την ίδια ώρα, το Πολεμικό Ναυτικό επιμένει πως οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς.

Όλη η ανακοίνωση του ΓΕΝ: «Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωστοποιείται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) συνεχίζονται, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διετάχθη από την Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς, ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος της προανάκρισης σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ανακριτικές πράξεις».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα