Στροφή Λαφαζάνη στην πατριωτική αριστερά

Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. θέτει ως κεντρικό αίτημα την εθνική ανεξαρτησία και ασκεί σφοδρή κριτική κατά των «διεθνιστών»Επιστροφή στον πατριωτισμό και στη συγκρότηση ενός Μετώπου Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης προτείνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την εκλογική αποτυχία της ΛΑ.Ε., με την επισήμανση από πλευράς του ότι η Αριστερά με τη μορφή που τη γνωρίσαμε τελείωσε.

Ο κ. Λαφαζάνης θέτει ως κεντρικό αίτημα την εθνική ανεξαρτησία και ασκεί σφοδρή κριτική σε όσους στην Αριστερά και στο κόμμα του βγάζουν… σπυράκια με την αναφορά στην ελληνική ταυτότητα και την ιστορική κληρονομιά.

«Οπως τόνισα και μετά τις ευρωεκλογές, με την ευκαιρία της παραίτησής μου από γραμματέας της ΛΑ.Ε. για την Αριστερά στην Ελλάδα, στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο, έχει κλείσει ένας ολόκληρος ιστορικός κύκλος και αυτός ο ιστορικός κύκλος έχει κλείσει οριστικά, επί ποινή αφανισμού για όσες αριστερές δυνάμεις συνεχίζουν να κινούνται στο εσωτερικό του και δεν τολμούν να βάλουν το δάκτυλο βαθιά στον τύπο των ήλων και να επιχειρήσουν ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα» τόνισε στην εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή του Αριστερού Ρεύματος, του βασικού δηλαδή σχηματισμού της ΛΑ.Ε., και στη συνέχεια εξαπέλυσε κεραυνούς κατά των «διεθνιστών»:

«Η Αριστερά πρέπει να πάψει να αναφέρεται με ενοχές στον πατριωτισμό ή να θεωρεί ότι η χρήση του όρου και κυρίως η συνέπεια λόγων και έργων από την επίκλησή του αποτελεί ολίσθημα ή παρέκκλιση από τις αρχές της» είπε.

Οι παλιοί ιδεολογικοί διαχωρισμοί έχουν τελειώσει στον σύγχρονο κόσμο. Μεγάλες ανατροπές συντελούνται και εξελίσσονται, και νέες συμμαχίες συγκροτούνται και συνεχώς εναλλάσσονται με βάση και μοναδικό γνώμονα τα στενά ιδιοτελή ιμπεριαλιστικά συμφέροντα μεγάλων χωρών.

Εξήγησε δε ότι το εθνικό κράτος όχι μόνο δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά αναβιώνει ο ρόλος του και έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, τη ρήξη με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, την αποδέσμευση από την Ε.Ε. και την άσκηση μιας πολυδιάστατης πολιτικής διεθνών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων, με αιχμή τη στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία. Μάλλον αργά θυμήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης να θέσει στο επίκεντρο τον πατριωτισμό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα