Γενικό blackout λόγω απεργίας

Χειρόφρενο αύριο σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό και πλοία. Συμμετέχουν τράπεζες, γιατροί, ΔημόσιοΜετ’ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις στην Αθήνα αύριο, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ενώ με δυσκολία θα γίνονται και οι συναλλαγές με το Δημόσιο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά με το πολυνομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τη Βουλή.

• Μεταφορές. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων «χειρόφρενο» θα σηκώσουν αύριο τα μέσα μεταφοράς. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, αντίστοιχα.

Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό θα υπάρχουν διακοπές, αφού θα γίνουν στάσεις εργασίας. Το μετρό θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι συρμοί του τραμ θα κάνουν δρομολόγια από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

• Τράπεζες. Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για αύριο προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), διαμαρτυρόμενη για τις παρεμβάσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

• Πλοία. Η ΠΝΟ συμμετέχει αύριο στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

• Υγεία. Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με αίτημα την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, που περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

• ΜΜΕ. Αύριο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα