«Έμφραγμα» λόγω απεργίας στο Δημόσιο

Προβλήματα σήμερα στις συγκοινωνίες, δεμένα τα πλοία, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια, κλειστές και οι τράπεζεςΝεκρώνουν σήμερα ο δημόσιος τομέας και οι αστικές συγκοινωνίες από την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού», όπως υποστηρίζει η ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων, αναπτυξιακού νομοσχεδίου. 

Το σημερινό «λουκέτο» στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα θα επηρεάσει τη ζωή όλων των πολιτών. Προβλήματα στις μετακινήσεις τους θα έχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν, ενώ ούτε οι τράπεζες θα ανοίξουν.

Αναλυτικότερα, 24ωρη απεργία έχει προκηρυχθεί για τη γραμμή 1 του ηλεκτρικού, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Τα τρένα στις γραμμές 2 και 3 του μετρό δεν εκτελούν τα δρομολόγιά τους από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας, ενώ το τραμ λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα κήρυξαν η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) και η ΠΝΟ για τα πληρώματα όλων των κατηγοριών πλοίων, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Η ΠΟΕΔΗΝ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε, επίσης, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με αίτημα την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» που περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν τους νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να μετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Κλειστά είναι σήμερα και τα δικαστήρια, καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Κανονικά τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα η Θεσσαλονίκη από τις 10 το πρωί, αφού προχωρούν σε 24ωρη απεργία ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί. Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, κάτι που σημαίνει ότι η πόλη θα γίνει άνω κάτω και η κυκλοφορία στο κέντρο θα είναι απαγορευτική, με κίνδυνο τεράστιας ταλαιπωρίας όσων επιχειρήσουν να κατεβούν με το αυτοκίνητό τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο ΟΑΣΘ πάντως ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά (με όσα λεωφορεία υπάρχουν) και αποτελεί μια λύση για όσους έχουν δουλειές στην πόλη.

Οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη είναι οι εξής:

• Στις 10.00 θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία.

• Στις 10.30 στο άγαλμα Βενιζέλου θα συγκεντρωθούν μέλη του ΠΑΜΕ, που θα κάνουν και πορεία στους δρόμους της πόλης.

• Στις 11.00, επίσης στο άγαλμα Βενιζέλου, θα συγκεντρωθούν μέλη της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Η Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκεται σε εγρήγορση, όπως και η Τροχαία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βοηθήσουν στη σωστή κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και να κλείσουν δρόμους, όπου ενδεχομένως θα γίνουν πορείες.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα