Dolce vita στην… υγειά των κορόιδων

Το… μισό υπουργικό συμβούλιο μαζί με τους παρατρεχάμενους ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη με χρήματα του ελληνικού λαούDolce vita» για το… μισό υπουργικό συμβούλιο που ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη με αφορμή την παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με συνοδεία γραμματέων και παρατρεχάμενων, χρεώνοντας τον ελληνικό λαό με δεκάδες χιλιάδες ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή και… βόλτες.

Οι περισσότεροι δεν ταξίδεψαν με την πρωθυπουργική αποστολή, δεδομένου ότι υπάρχει περιορισμός θέσεων στο κυβερνητικό αεροσκάφος, αλλά επέλεξαν πολιτικές πτήσεις σε διαφορετικό χρόνο και τις ανέσεις, ορισμένοι, της business class θέσης.

Ο μεγάλος αριθμός των κυβερνητικών αξιωματούχων μετέβη στη Νέα Υόρκη σε διαφορετικό χρόνο, αλλά αποδείχθηκε πως η κλιματική αλλαγή είχε τεράστια απήχηση. Πρωτοφανή, θα μπορούσε κανείς να πει, αν μετρήσει τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που βρέθηκαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Αυτοί που ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η ηγεσία του ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, Κώστας Φραγκογιάννης και Αντώνης Διαματάρης, καθώς και οι υπουργοί Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι συνεργάτες

Οι περισσότεροι εξ αυτών μάλιστα συνοδεύονται και από κάποιον στενό τους συνεργάτη (ή συνεργάτες), κάτι που εκ των πραγμάτων ανεβάζει ακόμα περισσότερο τα ήδη υψηλά έξοδα, τα οποία φυσικά πληρώνουν οι Ελληνες πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην επίσημη αποστολή του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται μόνο τέσσερις υπουργοί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και οι τρεις που αποτελούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και οι οποίοι ταξίδεψαν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Οι υπόλοιποι μετέβησαν με άλλες πτήσεις -και κατ’ επέκταση με επιπλέον έξοδα- στη Νέα Υόρκη, η οποία -υπενθυμίζεται- θεωρείται από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο.

Κάθε υπουργός έχει το δικό του πρόγραμμα, συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις, ημερίδες ή συνέδρια και πραγματοποιώντας συναντήσεις με ομολόγους τους -και όχι μόνο- από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Με αφορμή την κλιματική αλλαγή και το κεντρικό θέμα της συνεδρίασης του ΟΗΕ, χθες η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη βρισκόταν με τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η οποία ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία γεμάτη νόημα και συμβολισμούς.

Συγκεκριμένα, κρατώντας μια φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία με νερό, δίπλα στην υπουργό, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ας μεταδώσουμε αυτή τη συνήθεια σε όλους!» Αρκετοί από τους υπουργούς έχουν στο πρόγραμμά τους να επισκεφθούν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα