«Αφωνία» των υπουργών για την «dolce vita» στη Νέα Υόρκη

Σάλος έχει ξεσπάσει από την προκλητική «dolce vita» των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη…… οι οποίοι διέμειναν σε σουίτες ξενοδοχείων του Μανχάταν με κόστος έως 663 ευρώ το βράδυ, ταξίδεψαν αεροπορικώς «business class» και έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την προτροπή του πρωθυπουργού, κατά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, «χαμηλά το κεφάλι και ψηλά οι στόχοι».

Για τις χλιδάτες μετακινήσεις και τη διαμονή-πρόκληση, οι υπουργοί, ειδικά οι δύο γυναίκες υπουργοί Πολιτισμού και Παιδείας, Λίνα Μενδώνη και Νίκη Κεραμέως αντίστοιχα, που πρωτοστάτησαν στη σπατάλη του δημοσίου χρήματος εν καιρώ Μνημονίων, δεν αντέδρασαν και δεν προσπάθησαν καν να δικαιολογήσουν την επιδεικτική «βόλτα» τους στη Νέα Υόρκη με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο να θυμίσει στους σπάταλους και προκλητικούς υπουργούς του (11 ήταν αυτοί που ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη) τις αρχές της σεμνότητας και της ταπεινότητας, καθώς κινδυνεύει ο ίδιος να χρεωθεί την «dolce vita» τους.

Όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού «business class», με το κόστος του εισιτηρίου να φτάνει τα 2.700 ευρώ, και διέμεινε σε χλιδάτο ξενοδοχείο στο Μανχάταν με τιμή διανυκτέρευσης 663 ευρώ.

Οι 5 διανυκτερεύσεις της κόστισαν συνολικά 3.315 ευρώ. Εννοείται πως η υπουργός Πολιτισμού ελάμβανε και αποζημίωση 100 ευρώ την ημέρα, εκτοξεύοντας συνολικά το κόστος μετακίνησης και διαμονής της, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στη «Δι@ύγεια», στα 7.017 ευρώ.

Την υπουργό Πολιτισμού συνόδευαν μάλιστα τρεις συνεργάτες της, οι οποίοι μπορεί να ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη σε οικονομική θέση, αλλά διέμειναν σε επίσης ακριβά ξενοδοχεία, εκτινάσσοντας το συνολικό κόστος της αποστολής στα 14.562 ευρώ.

Την… μπάνκα στον αέρα τίναξε και η υπουργός Παιδείας. Η Νίκη Κεραμέως ξόδεψε συνολικά για τα αεροπορικά της εισιτήρια και τη διαμονή της, μαζί με τα έξοδα μιας συμβούλου της, 9.530 ευρώ.

Αν κρίνουμε από το ποσό, μάλλον η κυρία Κεραμέως ζήλεψε τη Λίνα Μενδώνη, καθώς μετέβη στη Νέα Υόρκη «business class» και διανυκτέρευσε σε ακριβό ξενοδοχείο του Μανχάταν. Οι δύο κυρίες αποδείχθηκαν σπάταλες με τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά η «dolce vita» στη Νέα Υόρκη δεν ήταν μόνο γι’ αυτές.Το «παρών» έδωσαν ακόμα εννέα υπουργοί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα