Κατηγορώ στη Βουλή για τον «Βαγγέλη… Μπερλουσκόνι»!

Σφυροκόπημα της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση για την επικείμενη απόκτηση της Forthnet από τον ΜαρινάκηΣκληρό σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση δέχθηκε η Ν.Δ. για την επικείμενη εξαγορά της Forthnet από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει μπερλουσκονισμό… αλά γκρεκ, ενώ αιχμηρή ήταν η κριτική και της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, υποστηρίζοντας ότι δεν παρεμβαίνει σε ζητήματα λειτουργίας της αγοράς… Η κόντρα για το deal ανάμεσα σε Forthnet -στην οποία ανήκει και η Nova- και Alter Ego, συμφερόντων Μαρινάκη, μεταφέρθηκε στη Βουλή έπειτα από σχετική επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία και κατήγγειλε σύγκρουση συμφερόντων, καθώς ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα αποκτήσει έλεγχο επί των χρηματοροών των ανταγωνιστών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίασε το γεγονός ότι το χρέος της Forthnet αγγίζει τα 300.000.000 ευρώ, ενώ η πρόταση της Αlter Ego είναι η καταβολή ποσού μόλις 45.000.000 ευρώ, τονίζοντας ότι εγείρονται ερωτήματα από την προοπτική διαγραφής 85% των δανείων εκ μέρους των τραπεζών.

Μάλιστα, αντιπρότεινε στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιθετική εξαγορά της Forthnet από την ΕΡΤ, πρόταση η οποία, σύμφωνα με τους βουλευτές, διασώζει την εταιρία και διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, αλλά και αξιοποιεί το αποθεματικό των 200.000.000 ευρώ της ΕΡΤ.

Καταγγελία

Ο δε Νίκος Παππάς ρώτησε την κυβέρνηση αν η διαφαινόμενη συμφωνία σχετίζεται με τον αποκεφαλισμό της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατήγγειλε επιχείρηση χειραγώγησης του Τύπου η οποία ενορχηστρώνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, η Μπέτυ Σκούφα αναφέρθηκε στις πλείστες καταγγελίες για τον μονοπωλιακό χαρακτήρα του πρακτορείου διανομής Τύπου Αργος, επικαλούμενη μάλιστα και τις παρεμβάσεις του εκδότη της «δημοκρατίας», σχολιάζοντας με νόημα πως «δεν νομίζω να είναι συριζαίος». Απαντώντας στις αιτιάσεις, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι «έχουν τεθεί όροι ως προς την παροχή αδειών συνδρομητικών υπηρεσιών, τα κριτήρια και τα κατώφλια σε σχέση με τη δεσπόζουσα θέση», παραπέμποντας στην τελική απόφαση των ανεξάρτητων Αρχών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, που ισχυρίστηκε ότι «το ζητούμενο είναι να τηρείται η νομοθεσία και αφετέρου να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ιδιωτική εταιρία να δραστηριοποιείται ανταγωνιστικά».

Σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, που μίλησε για «κουμπαριές» και εξυπηρετήσεις του «αφεντικού», ενώ δηκτικά αναρωτήθηκε «πού είναι σήμερα ο Αδωνις και ο Βορίδης να μιλήσουν; Δεν καταλαβαίνετε ότι τα τραπέζια και οι καφέδες με επιχειρηματίες συνιστούν ομηρία;». Και πρόσθεσε: «Είναι δήθεν ανεξάρτητες οι Αρχές. Εσείς τις διορίζετε. Την κυρία Θάνου την καρατομήσατε. Ήταν δική σας ρεβάνς». Εκανε δε λόγο για «βαρόνους», επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ να ελέγχει τα έσοδα όλων των υπολοίπων».

Αίσθηση προκάλεσε η απαράδεκτη παρέμβαση «γαλάζιου» βουλευτή, πιθανότατα του Γιάννη Παππά, ο οποίος, την ώρα που ο κ. Βελόπουλος κατήγγειλε ότι στη βόρεια Ελλάδα ο πρωινός Τύπος δεν διανέμεται το πρωί από το πρακτορείο Αργος που ελέγχει ο κ. Μαρινάκης, αλλά το απόγευμα, σχολίασε (ως… συνήγορος του εφοπλιστή) ότι… δεν υπάρχει άλλος τρόπος! Τότε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε οργισμένος ότι η Πολιτεία οφείλει να μισθώσει φορτηγά και να κάνει ό,τι χρειάζεται.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα