Η ζωή του Ωνάση (τώρα) στο θέατρο

Ο Σταμάτης Φασουλής ανεβάζει στις 11 Οκτωβρίου στο Παλλάς έργο για τον ταραχώδη βίο του Έλληνα μεγιστάναΗ πολυαναμενόμενη παράσταση «Ωνάσης- “Τα θέλω όλα”» πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου στο θέατρο Παλλάς, σε παγκόσμια πρώτη, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα ανεβεί στο θέατρο ένα έργο με θέμα τη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση, του Ελληνα μεγιστάνα που σφράγισε με τη διεθνή πορεία του το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο έργο που έγραψε και σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος ερμηνεύει και τον ομώνυμο ρόλο. Αποτυπώνει την προσωπικότητα και τη δράση ενός ανθρώπου ο οποίος αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς του επιχειρείν και έζησε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η ζωή του Ωνάση μοιάζει με σύγχρονο παραμύθι και ως τέτοιο έχει εξιστορηθεί εκατοντάδες φορές σε δημοσιεύματα από όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές μεταφορές ή ακόμη και βιβλία ο ταραχώδης βίος ενός κοφτερού μυαλού που «διάβασε» την εποχή του και κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες του 20ού αιώνα.

Σε μια πολυτάραχη σε όλα τα επίπεδα επαγγελματική και προσωπική πορεία, συγκρούστηκε με τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της εποχής, και ταυτόχρονα συνδέθηκε και σημάδεψε τις χαρισματικότερες και διασημότερες γυναίκες της εποχής, όπως η Τίνα Λιβανού, η Τζάκι Κένεντι και η Μαρία Κάλλας. Θάρρος και επιχειρηματικό ένστικτο, αυτά ήταν που τον χαρακτήριζαν και αποτέλεσαν το δίπτυχο της επιτυχίας του.

Διεθνής βιβλιογραφία

Η παράσταση του Σταμάτη Φασουλή, η οποία είναι βασισμένη σε διεθνή βιβλιογραφία, δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικές μαρτυρίες, παρακολουθεί τη ζωή του Ωνάση από τα παιδικά χρόνια μέχρι την καταξίωση. Είναι μια θεατρική απόδοση με όλα τα στοιχεία του γνήσιου θεάτρου, δράση, σασπένς, ύβριν και κάθαρση – και όχι μια απλή εξιστόρηση των γεγονότων.

Όπως δήλωσε ο κ. Φασουλής κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της παράστασης, «Είναι η πρώτη φορά που “χάθηκα” σε ένα θεατρικό έργο, καθώς όλα τα στοιχεία που είχα έπρεπε να αποκτήσουν θεατρική δράση. Περισσότερο βοήθησαν οι εφημερίδες της εποχής, το ντοκιμαντέρ “Maria by Callas”. (…) Ουσιαστικά, το έργο αρχίζει εκεί όπου τελειώνουν οι “Μάγισσες της Σμύρνης”, στη Μικρασιατική Καταστροφή, απ’ όπου ξεκίνησε ο Ωνάσης για να φτάσει στην κορυφή του κόσμου».

Την πρώτη σύζυγο του Ωνάση, την Τίνα Λιβανού, ενσαρκώνει η Ευγενία Δημητροπούλου, τη μεγάλη ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας η Κατερίνα Παπουτσάκη και τη γοητευτική Τζάκι Κένεντι η Δήμητρα Ματσούκα. Στον ρόλο του δαιμόνιου δημοσιογράφου που ερευνά και καταγράφει τη ζωή του Ωνάση είναι ο Μέμος Μπεγνής και στον ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση στα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Αγησίλαος Μικελάτος.

Συμπρωταγωνιστούν οι Πένυ Αγοραστού, Γιάννης Αθητάκης, Θοδωρής Ανθόπουλος, Αρτέμης Γαβριλούκ, Μανώλης Γεραπετρίτης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Αριστοτέλης Δελαγραμμάτικας, Δημήτρης Καραμπέτσης, Φώτης Κέπελης, Εμιλυ Λούμπα, Τατιάνα Μελίδου, Νίκος Ντούπης, Βασίλης Πατεμτζής, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Ελένη Ρουσσινού, Τζένη Σκαρλάτου, Νίκος Σταυρακούδης, Κοραλία Τσόγκα, Κώστας Φαλελάκης, Νίκος Χριστοφυλλάκης.

Τα σκηνικά φιλοτέχνησε ο Γιώργος Γαβαλάς, τη χορογραφία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη μουσική ο Κωστής Μαραβέγιας, τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη και τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Λευτέρης Παυλόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη, ο Παύλος Σαχπεκίδης. 

Η παραγωγή είναι των Θεατρικών Σκηνών. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 15 έως 100 ευρώ και προπωλούνται από τα ταμεία του θεάτρου Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, 2103213100) και ηλεκτρονικά (www.viva.gr). Ομαδικές κρατήσεις, στο τηλέφωνο 210-3639343 (εσωτ. 2).

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα