Θεμέλιος λίθος στο νέο Ενεργειακό Κέντρο της MYTILINEOS

Σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Ενεργειακό Κέντρο της MYTILINEOS, στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας, θεμελιώθηκε την Τετάρτη ο νέος σταθμός συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT)Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο, μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της MYTILINEOS, Ευ. Μυτιληναίο. Εκατοντάδες προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την τελετή.

Μεταξύ αυτών, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και του Κοινοβουλίου, πρεσβευτές πολλών χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η MYTILINEOS, Ελληνες και διεθνείς επιχειρηματίες, τοπικά και ξένα μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τη MYTILINEOS και σχολίασε ότι «με την πολύπλευρη παρουσία της στη βιομηχανία, η εταιρία εμπιστεύεται και πάλι τη χώρα και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της, δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους Ελληνες. Tο νέο εργοστάσιο θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο ως ήπια γέφυρα μετάβασης στην εποχή της “πράσινης ενέργειας”».

Για την ενίσχυση

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μυτιληναίος έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό για την αποφασιστικότητά του να ενισχύσει το ποσοστό παραγωγής «καθαρής» ενέργειας της χώρας και από 20% που είναι σήμερα να φθάσει το 35% το 2030. Παράλληλα, τόνισε ότι «η MYTILINEOS συντάσσεται με την εθνική αυτή προσπάθεια» και, στο μερίδιο που της αναλογεί, δεσμεύεται ότι η βιομηχανική της δραστηριότητα θα γίνει και αυτή “πράσινη”. Μέχρι το τέλος του 2030, ο Τομέας Μεταλλουργίας της εταιρείας, η ιστορική Αλουμίνιον της Ελλάδος και άλλες μονάδες της εταιρίας στο εξωτερικό, θα ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά από ΑΠΕ, μηδενίζοντας το περιβαλλοντικό βιομηχανικό αποτύπωμα».

Το προβλεπόμενο επενδυτικό κόστος είναι της τάξης των 300.000.000 ευρώ και η νέα μονάδα θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία αιχμής της General Electric (GE). Η έναρξης λειτουργίας του σταθμού (commissioning) τοποθετείται στο 4ο τρίμηνο του 2021.

Ο Ντίνος Μπενρουμπή, γενικός διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας – Protergia της MYTILINEOS, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «φιλοδοξούμε το Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου να συνεχίσει να είναι ένας κλιματικά θετικός ενεργειακός πόλος για την Ελλάδα, αλλά και ένας σημαντικός οικονομικός πυρήνας της ευρύτερης περιοχής.

Το Ενεργειακό Κέντρο φιλοδοξεί να είναι η καθαρή καρδιά του ενεργειακού μας συστήματος».

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα