Τεμενάδες στον Ντράγκι (της λιτότητας)

Ποιοι «υποκλίθηκαν» στον άνθρωπο που μεθόδευσε την οικονομική ασφυξία της μνημονιακής ΕλλάδαςTελειωμό δεν είχαν οι τεμενάδες στον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα προσκεκλημένος του δοτού πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ο Μάριο Ντράγκι (η θητεία του οποίου στη Φρανκφούρτη συνδέθηκε με τις απειλές για οικονομική ασφυξία της Ελλάδας και με την άρνησή του ως προέδρου της ΕΚΤ να δεχτεί τη χώρα μας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης), αφού βραβεύτηκε (!) από την Ακαδημία Αθηνών και του απένειμε τα εύσημα ο… κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ εισέπραξε και τους επαίνους του μοιραίου πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Μάριο Ντράγκι, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται σε έναν μήνα και παραδίδει την προεδρία της ΕΚΤ στην Κριστίν Λαγκάρντ, συζήτησε με τον κ. Μητσοτάκη για τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης, την προσέλκυση επενδύσεων και τα «κόκκινα» δάνεια.

Μάλιστα, έγινε και διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, προεξάρχοντος του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα αλλά και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης εξέφρασε τη στήριξή του στο σχέδιο «Ηρακλής» για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, σύμφωνα με το οποίο οι ελληνικές τράπεζες θα τιτλοποιούν προβληματικά δάνεια, θα τα πωλούν σε επενδυτές και το ελληνικό Δημόσιο θα εγγυάται τα κύρια ομόλογα που θα εκδίδουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, χωρίς αυτό να θεωρείται κρατική βοήθεια.

«Συζητήσαμε την πορεία τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και το νέο φιλοεπενδυτικό περιβάλλον που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στη χώρα μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Μη χάνοντας ευκαιρία, ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στα Μνημόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου, έσπευσε να χαιρετίσει την παρουσία Ντράγκι στην Αθήνα, δηλώνοντας προκλητικά ότι «ο Μάριο Ντράγκι έκανε τη διαφορά. Πόσος χρόνος και πόσες θυσίες απαιτήθηκαν μέχρι να δεχτούν οι εταίροι μας πως η κρίση και επομένως η λύση δεν ήταν μόνο ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα