«Τριμερή» μηνύματα προς την Τουρκία

Στο Κάιρο αύριο ο πρωθυπουργός για την 7η Σύνοδο Αιγύπτου, Ελλάδας Κύπρου και για νέες συμφωνίεςΣτο Κάιρο μεταβαίνει αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός προκειμένου να πάρει μέρος στην 7η Τριμερή Σύνοδο Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραφεί τριμερές εκτελεστικό πρόγραμμα για την επενδυτική συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, ενώ θα υπογραφούν αντίστοιχα διμερή προγράμματα μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου και Κύπρου – Αιγύπτου.

Από το Κάιρο αναμένεται οι ηγέτες των τριών χωρών να στείλουν νέα αυστηρά μηνύματα στην Τουρκία για τις κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στην κυπριακή ΑΟΖ και ευρύτερα στην ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας εκ νέου την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ειδικά της αρχής της καλής γειτονίας ως βάση για την ανάπτυξη των σχέσεων των χωρών της ανατολικής Μεσογείου. Αναμένεται, επίσης, να τονιστεί ως απαραίτητη για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με την αποχώρηση του τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από τη Μεγαλόνησο. 

Μεγάλο μέρος των συνομιλιών του κ. Μητσοτάκη σε τριμερές και διμερές πλαίσιο θα αφιερωθεί στις περιφερειακές εξελίξεις, όπως, μεταξύ άλλων, η κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη, η προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας και η παράνομη μετανάστευση.

Πέραν της τριμερούς συνόδου και των διμερών επαφών του, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις και με μέλη της ελληνικής κοινότητας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ενώ θα τον συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο επικεφαλής του Entreprise Greece Γεώργιος Φιλιόπουλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα