ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτη 08.10.2019

➥ Το «Κόκκινο Ποτάμι», η ελληνική σειρά που σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης και μεταδίδεται από το Open, έκανε μέσο όρο 28,7% τηλεθέαση στο γενικό σύνολο. Στο νεανικό κοινό άγγιξε το 30,2%.

➥ Το πρώτο «γκολ» που έφαγε η Τουρκία στο τηλεοπτικό «γήπεδο» το κατάφερε Πόντιος: ο Ιβάν Σαββίδης.

➥ Ύστερα από τόσα χρόνια τουρκικής προπαγάνδας, διαφόρων Σουλεϊμάν «μεγαλοπρεπών» και πολλών άλλων μυστακοφόρων που ομιλούν τη μουγκρητή αυτή γλώσσα, λες και κάνουν γαργάρες με χαλίκια, βρέθηκε άνθρωπος να επενδύσει σε μια ιστορία που αφορά όλο το ελληνικό έθνος.

➥ Το «Κόκκινο Ποτάμι» αποτελεί μια υψηλής αισθητικής συγκινητική αφήγηση για το κομμάτι της καρδιάς του έθνους που πληγώθηκε στον Πόντο.

➥ Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλους τους συντελεστές της σειράς αλλά και μια ευχή: να συνεχιστεί δυνατά ό,τι άρχισε και η ελληνική ιστορία και ο πολιτισμός μας να παραμερίσουν τα ποικίλα σκουπίδια που μεταδίδονται στην τηλεόραση.

➥ Φαντάσου πόσο βαθιά έχουμε κατρακυλήσει στου κακού τη σκάλα ώστε να μας κάνει εντύπωση ότι προβάλλεται σειρά με εθνική θεματολογία…

➥ Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και λέει όχι στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων που ξενιτεύτηκαν. Είναι εύλογη η στάση του. Ούτως ή άλλως για το κόμμα της κυρα-Τασίας, του Φίλη και του Βούτση τίθεται θέμα εκλογικής επιβίωσης.

➥ Αν προστεθούν ψήφοι Ελλήνων στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί. Αν προστεθούν επήλυδες και ισλαμιστές έποικοι, θα πάει καλύτερα - γι’ αυτό ήθελε να τους ελληνοποιήσει γρήγορα όλους.

➥ Ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος: «Σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα στη σχεδιασμένη επιχείρησή της στη βόρεια Συρία. Οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, και οι δυνάμεις των ΗΠΑ, έχοντας νικήσει το Χαλιφάτο του ISIS, δεν θα βρίσκονται πλέον στην άμεση περιοχή».

➥ Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Οι Τούρκοι θα μπουκάρουν στη βόρεια Συρία με τις ευλογίες των ΗΠΑ, ενώ οι Κούρδοι που μάτωσαν για τα αμερικανικά συμφέροντα θα πάρουν ένα ωραιότατο τίποτα…

➥ Αυτά να τα βλέπουν και μερικοί που νομίζουν ότι οι ΗΠΑ θα πολεμούσαν για πάρτη μας σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης.
π