Επίδομα θέρμανσης: Αυξημένο και με προκαταβολή εντός του 2019!

Διευρυμένο επίδομα θέρμανσης και με προκαταβολή αποφάσισε η κυβέρνηση να χορηγηθεί στα νοικοκυριά για τη χειμερινή περίοδο…… όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η προκαταβολή του επιδόματος ανανεώνεται να καταβληθεί εντός της φετινής χρονιάς, δηλαδή νωρίτερα απ’ ό,τι γινόταν τις προηγούμενες σεζόν διάθεσης πετρελαίου.

Παράλληλα, εξετάζονται δύο σενάρια για αύξηση του επιδόματος θέρμανσης: Το ένα προβλέπει αύξηση του βασικού ποσού του επιδόματος κατά 20%, από το 0,16 στο 0,192 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου, και το άλλο αύξηση του βασικού ποσού κατά 25%, από το 0,16 στο 0,20 ευρώ ανά λίτρο.

Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, οικογένεια με συνολικό ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ τόσο κατά το έτος 2017 όσο και κατά το έτος 2018, η οποία κατοικεί σε σπίτι 90 τετραγωνικών μέτρων σε περιοχή του νομού Ιωαννίνων και η οποία έλαβε την προηγούμενη χειμερινή περίοδο επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 360 ευρώ:

• εάν υιοθετηθεί το σενάριο για αύξηση του βασικού ποσού του επιδόματος κατά 20%, θα λάβει για τη νέα χειμερινή περίοδο συνολικό ποσό επιδόματος 432 ευρώ,

• εάν αποφασιστεί αύξηση του βασικού ποσού επιδόματος κατά 25%, θα λάβει για τη νέα χειμερινή περίοδο 450 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν και το ενδεχόμενο να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές και τα οποία -λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο στις περιοχές αυτές- αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους πολύ πιο νωρίς από τα νοικοκυριά που κατοικούν στην υπόλοιπη χώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα