Σαρωτικές αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις γραμμών φέρνει το νέο σχέδιο των Αστικών Συγκοινωνιών ΑττικήςΚαταργήσεις, συνενώσεις, τροποποιήσεις, ενισχύσεις, αλλά και διαχωρισμό λεωφορειακών γραμμών περιλαμβάνει το νέο σχέδιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.

Σκοπός είναι, μεταξύ άλλων, η ταχύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και η διευκόλυνση των μετεπιβιβάσεων μεταξύ των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Συνεπώς από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου προβλέπονται οι εξής τροποποιήσεις:

• 054 ΠΕΡΙΣΣΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ. Η γραμμή διαχωρίζεται σε δύο νέες: 054 (Περισσός – Λαμπρινή – Πολυτεχνείο) και 211 (Μεταμόρφωση – Ακαδημία) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δήμων Νέας Ιωνίας, Γαλατσίου, Βύρωνα και Υμηττού, αποκόπτοντας το τμήμα διαδρομής στην περιοχή του κέντρου.

• 732 ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ. Η γραμμή διαχωρίζεται σε δύο νέες: 732 (Αγιος Φανούριος – Χαλκοκονδύλη) και 214 (Ζωοδόχος Πηγή – Ακαδημία), ώστε να επιτευχθεί καλύτερη εξυπηρέτηση των Δήμων Ιλίου, Περιστερίου, Βύρωνα και Καισαριανής, αποκόπτοντας το τμήμα διαδρομής στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

• 409 – 413 ΠΑΠΑΓΟΥ – ΣΤ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ. Ενοποιούνται οι ανωτέρω λεωφορειακές γραμμές προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερη αξιοπιστία στα δρομολόγια που εξυπηρετούν την περιοχή του Παπάγου.

• Β2 ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται έως τον σταθμό Συγγρού – Φιξ. Οι γραμμές 040 και Α2, καθώς και της γραμμής 2 του μετρό θα εξυπηρετούν όσους θέλουν να κατευθυνθούν προς το κέντρο.

• Γ10 ΑΝΑΚΑΣΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗ. Η νέα γραμμή θα εκτελεί δρομολόγια έως τον σταθμό του ηλεκτρικού στα Κάτω Πατήσια. Η κάλυψη των μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από τη γραμμή Γ10 θα παρέχεται μέσω άλλων γραμμών του δικτύου που διέρχονται από τις οδούς Αχαρνών και Λιοσίων.

• 711 ΖΩΦΡΙΑ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ. Η νέα γραμμή θα εκτελεί δρομολόγια έως τον σταθμό προαστιακού Ανω Λιοσίων, ενώ όσοι θέλουν να κατευθυνθούν στο κέντρο της Αθήνας θα μετεπιβιβάζονται στο Β12 που ενισχύεται ή στον προαστιακό.

Αναστέλλονται
• 165 ΤΕΡΨΙΘΕΑ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Η λειτουργία της γραμμής αναστέλλεται, καθώς λειτουργεί η γραμμή 164 που καλύπτει την ίδια διαδρομή.

• 155 ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Η λειτουργία της γραμμής αναστέλλεται, εξαιτίας της χαμηλής επιβατικής κίνησης. Η κάλυψη των μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από αυτή τη γραμμή θα παρέχεται από άλλες του δικτύου και της δημοτικής συγκοινωνίας.

• Χ80 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ EXPRESS. Η λειτουργία της γραμμής θα καταργείται κάθε χρόνο αρχές Νοεμβρίου, καθώς λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες.

• 100 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ – ΑΓΟΡΑ. Η λειτουργία της γραμμής αναστέλλεται λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης. Οι γραμμές μετρό 1, 2, 3, καθώς και λεωφορεία και τρόλεϊ θα εξυπηρετούν το κοινό.

• Γ16 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ. Η λειτουργία της γραμμής αναστέλλεται, καθώς λειτουργεί παράλληλα η λεωφορειακή γραμμή 866 έως τον σταθμό της Αγίας Μαρίνας. Η συγκεκριμένη γραμμή ενισχύεται και παράλληλα τροποποιείται σε ένα τμήμα της στο Χαϊδάρι, ώστε να υπάρχει ανταπόκριση και με τη λεωφορειακή γραμμή Α15 Σταθμός Λαρίσης – Δάσος.

• 713 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ) – ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ. Η λειτουργία της γραμμής αναστέλλεται, καθώς η διαδρομή της θα καλύπτεται από τη γραμμή κορμού Β12 Μάρνη – Ανω Λιόσια. Παράλληλα, η Β12 ενισχύεται με επιπλέον δρομολόγια για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού που κινείται στον άξονα της λεωφόρου Φυλής.

• 404 ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. Η γραμμή αναστέλλεται λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις 402, Α5, Β5, καθώς και τη δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Χαλανδρίου.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα