Απολογισμός των 100 ημερών

Τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του παρουσίασε στην Κ.Ο. της Ν.Δ. ο ΚυριάκοςΣτον απόηχο των έξι διαρροών από την προχθεσινή ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε χθες την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της διακυβέρνησής του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός σε νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως αυτές για την κατάργηση του ασύλου και την προώθηση του επιτελικού κράτους, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την «ωρολογιακή βόμβα» της ΔΕΗ. Παράλληλα, παρουσίασε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μέχρι τα Χριστούγεννα, στις οποίες περιλαμβάνονται το νέο Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και νομοσχέδια για αναμόρφωση ΕΣΥ, Πολιτικής Προστασίας και πανεπιστημίων, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός σε προτάσεις για την ψήφο των αποδήμων, εν όψει και των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, δίνοντας χρονικό περιθώριο για νομοθέτηση έως το τέλος του 2019.

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εργαστεί πολύ σοβαρά γι’ αυτό κι εγώ προσωπικά άνοιξα ήδη τον σχετικό διάλογο και θα έχω την ευκαιρία την Παρασκευή να δω όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με διάθεση να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, με μια εξαίρεση: Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε η ψήφος τους να μην προσμετράται στην Επικράτεια και να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Να τους λέμε, δηλαδή, ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν για πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση, θα εξαντλήσω τις δυνατότητες να βρεθεί κοινός τόπος» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε πολιτικό «μασάζ» στους βουλευτές της Ν.Δ., από τους οποίους ζήτησε ήθος και εγκυρότητα στις δημόσιες παρεμβάσεις τους, καθώς και να γίνουν «εμπροσθοφυλακή στη δημιουργική επίθεση της χώρας και της παράταξης». Τους κάλεσε να είναι όλοι ενεργά παρόντες σε κάθε κοινοβουλευτική δραστηριότητα: στην Ολομέλεια, στις επιτροπές, στο νομοπαρασκευαστικό έργο, ενώ μίλησε για περισσότερες ευκαιρίες στους νέους βουλευτές. «Το τελευταίο που θέλω είναι να βρεθούμε σε ένα ροζ συννεφάκι που να λέει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Μια καλή αρχή έχουμε κάνει, δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα» τόνισε.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο επίδομα θέρμανσης. «Φέτος ενισχύουμε το κονδύλι κατά 10.000.000 ευρώ από πέρυσι και νωρίτερα από κάθε φορά, αλλά και με μία ουσιαστική διαφορά: Αντί οι δικαιούχοι να πληρώνουν από την τσέπη τους και ύστερα να περιμένουν το επίδομα -γνωρίζουμε ότι πολλοί δεν μπορούσαν να το κάνουν-, τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Το επίδομα θα προκαταβάλλεται εγκαίρως και στο χέρι τους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα