Προσύμφωνο για αγορά δύο φρεγατών από τους Γάλλους

Προσύμφωνο για την αγορά δύο γαλλικών φρεγατών Belh@rra υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Aμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος…… κατά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με την ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

«Υπογράψαμε τη δήλωση πρόθεσης ανάμεσα στις δύο χώρες, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία απόκτησης δύο φρεγατών. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα, μέχρις ότου συμφωνήσουν οι δύο πλευρές τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Το κόστος των Belh@rra υπολογίζεται σε 1,4 δισ. ευρώ, και αυτό χωρίς να φέρουν τα απαραίτητα όπλα.

Η γαλλική πλευρά, όπως αναφέρει το προσύμφωνο, θα επιχειρήσει την αναζήτηση χρηματοδότησης, προκειμένου να αποκτηθούν οι δύο φρεγάτες με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Τα πλοία αυτά, που έχουν δυνατότητες άμυνας περιοχής, τα έχει ανάγκη το Πολεμικό Ναυτικό για την παρουσία του στην ανατολική Μεσόγειο και την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ αποτέλεσε επίσης βασικό θέμα στις συνομιλίες που είχε ο κ. Παναγιωτόπουλος με τη Γαλλίδα ομόλογό του. Τέθηκε, όπως είπε ο Ελληνας υπουργός, το θέμα να σταλούν γαλλικά και ιταλικά πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ και απέναντι στα τουρκικά που συνοδεύουν το «Γιαβούζ», στην παράνομη γεώτρηση που επιχειρεί στην κυπριακή ΑΟΖ, για να «καταγραφεί η παρουσία της Ε.Ε.».

Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία συζητήθηκε επίσης, ενώ, όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, διευθετήθηκαν εκκρεμότητες που αφορούσαν την υποστήριξη των αεροσκαφών Μιράζ και των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα