Κυριάκος: Ανάπτυξη «εξπρές» με «πράσινη ατζέντα»

Τι είπε στα εγκαίνια των αιολικών πάρκων της Enel Green Power στον ΚαφηρέαΤην επιτάχυνση από την κυβέρνηση της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή και την ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από την «πράσινη ατζέντα» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τα εγκαίνια του συγκροτήματος αιολικών πάρκων της Enel Green Power στον Καφηρέα της Εύβοιας. Οπως ανέφερε, «ο επενδυτικός χειμώνας δίνει τη θέση του στην επενδυτική άνοιξη» και παρατήρησε ότι τρεις μήνες μετά τις εκλογές ολοένα και περισσότεροι επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία.

«Πριν από μερικές ημέρες θεμελίωσα τη μονάδα φυσικού αερίου της Mytilineos στη Βοιωτία, σήμερα έκανα τα εγκαίνια των αιολικών πάρκων της Enel, όλα αυτά αποτελούν δείγματα ότι οι επενδυτές μάς εμπιστεύονται» υποστήριξε.

Αναγνώρισε δε ότι «υπάρχουν ανησυχίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να πουν τη γνώμη τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ένα χρονοδιάγραμμα δεκαετίας. Αποτελεί δέσμευσή μου ότι αυτό θα αλλάξει» τόνισε.

Το αιολικό πάρκο της Enel, ανέφερε ο πρωθυπουργός, είναι συμβατό με τρεις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης: την πλήρη απεξάρτηση από τον λιγνίτη έως το 2028, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τη μείωση των εισαγωγών ρεύματος. Παράλληλα, υπογράμμισε την προτεραιότητα της κυβέρνησης για απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών στις ΑΠΕ.

Την ίδια ώρα, επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε ένα έργο στην Κάρυστο, που ολοκληρώθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο χωρίς να κάνει καμία αναφορά σ’ αυτό, αλλά αντίθετα τόνισε με έμφαση ότι αυτή η επένδυση είναι δείγμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του. Καλώς ήλθατε στην πραγματικότητα, κύριε Μητσοτάκη» τόνισε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα