Υπέρ εποίκων, κατά Ελλήνων

Η Ελλάδα εποικίζεται από αφροασιατικούς πληθυσμούς και οι Ευρωπαίοι νοιάζονται για τους εποίκους, όχι για τους Ελληνες. Αυτή την εντύπωση έχουν σχηματίσει πολλοί πολίτες αυτής της χώρας, που βιώνουν μια πρωτόγνωρα αρνητική κατάσταση με την πλημμυρίδα των αλλοδαπών οι οποίοι επιδοτούνται από γνωστούς και άγνωστους κύκλους για να έρθουν και να μείνουν στην Ελλάδα.

Η εντύπωση περί της ευμενούς στάσης που κρατούν οι Ευρωπαίοι απέναντι στους επήλυδες δεν είναι ούτε αδικαιολόγητη ούτε και άδικη. Οι Ευρωπαίοι δείχνουν να έχουν αυξημένο ενδιαφέρον για όσους περνούν τα ελληνικά σύνορα με βάρκες που… σπρώχνει η Αγκυρα προς το μέρος μας.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει διαθέσει πακτωλούς κονδυλίων για όλες τις πιθανές και απίθανες ανάγκες των εποίκων, ενώ το ενδιαφέρον της αποδεικνύεται και με τις απανωτές επιθεωρήσεις και τους ελέγχους που πραγματοποιούν στελέχη της σε διάφορα hot spots ανά την επικράτεια. Κάθε έλλειψη, κάθε αμέλεια εξυπηρέτησης της καθημερινότητας των προσφύγων αλλά και των λαθρομεταναστών καταγράφονται από τα στελέχη της Ε.Ε. και αναμεταδίδονται άμεσα από δεκάδες ΜΜΕ. Η εικόνα που συχνά περνάει μέσα από τα ρεπορτάζ είναι ότι η Ελλάδα ευθύνεται για τις κακουχίες όσων αποφασίζουν να έρθουν εδώ από χώρες όπως η… Γκάνα και η Σομαλία.

Από την άλλη πλευρά, εδώ και περίπου δέκα χρόνια η πατρίδα μας βιώνει μιαν οξύτατη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες έχουν μεταναστεύσει για να βρουν μεροκάματο στο εξωτερικό. Χιλιάδες ήταν οι αυτοκτονίες λόγω της απελπισίας, της πενίας και της μαζικής κατάθλιψης που σκόρπισαν απλόχερα οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα πειθήνια ελληνόφωνα όργανά τους.

Οι άστεγοι αυξήθηκαν, οι γεννήσεις μειώθηκαν, η ανεργία εκτοξεύτηκε, η αγορά νέκρωσε. Ομως οι Ευρωπαίοι, ενώ για τους ισλαμιστές εποίκους που έρχονται στην Ελλάδα επιδίδονται σε ρεσιτάλ ανθρωπισμού (άλλες φορές γνήσιου κι άλλες υποκριτικού), δεν έδειξαν να συμμερίζονται ιδιαίτερα τον πόνο των Ελλήνων που υπέφεραν στα χρόνια των Μνημονίων.

Τα προαναφερθέντα είναι ομολογουμένως ανεξήγητα αν αποπειραθεί κάποιος να τα ερμηνεύσει με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, τις επίσημες δηλώσεις των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και -πάνω απ’ όλα- με την εκπεφρασμένη βούληση των Ελλήνων πολιτών που δεν θέλουν η χώρα τους να καταντήσει hot spot. Θεωρείται αυτονόητο ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση οφείλει να μεριμνά πρώτα και κύρια για τα μέλη της και δεν πρέπει να θέτει ως προτεραιότητά της την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης της Ελλάδας. Εκτός αν υπάρχει μια άλλη, παράλληλη ατζέντα. Εκτός αν εκτελείται ένα σχέδιο, το οποίο γίνεται αντιληπτό σε εμάς μόνο μέσω του τεράστιου -για τους Ελληνες- κόστους που καταβάλλουμε στο πλαίσιο της υλοποίησής του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα