Η (νέα) απουσία Μητσοτάκη άφησε εκτεθειμένο τον Αδωνι

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να καλύψει τον υπουργό του και δεν πήγε στη Βουλή ούτε καν για να στηρίξει τον αναπτυξιακό!Ακάλυπτο και εκτεθειμένο άφησε τον Aδωνι Γεωργιάδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός δεν παρέστη χθες στη Βουλή (πήγε μόνο για να ψηφίσει) ώστε να υπερασπιστεί το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, το οποίο η Ν.Δ. έχει κάνει σημαία τις τελευταίες εβδομάδες, και να απαντήσει στα πυρά και στις κατηγορίες που εκτόξευσε σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για σαφές μήνυμα Μητσοτάκη ότι η προσωπική πολιτική στρατηγική του κ. Γεωργιάδη δεν είναι αποδεκτή.

Η απουσία, πάντως, του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, θυμίζοντας εντόνως τη «γαλάζια» σιωπή κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της Προανακριτικής και δημιουργώντας ευλόγως την εντύπωση ότι κάθε φορά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας, κηρύσσοντας την έναρξη της σύγκρουσης, καυτηρίασε την απουσία του πολιτικού αντιπάλου του και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο χαρακτήρισε τον «Τζόκερ» της ελληνικής πολιτικής ζωής. «Μη χάσετε να απαντήσετε, κύριε Γεωργιάδη. Κάθε φορά που απαντάτε βάζετε αυτογκόλ στην κυβέρνησή σας. Είστε η ντροπή της παράταξής σας και του πολιτικού συστήματος. Παριστάνετε εδώ και χρόνια τον “Τζόκερ” της ελληνικής πολιτικής ζωής» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης, κατηγορώντας τον ότι εξαπολύει κατηγορίες και συκοφαντίες χωρίς κανένα στοιχείο. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός αμέσως μόλις κατέβηκε από το βήμα αποχώρησε… επιδεικτικά από την αίθουσα της Ολομέλειας για να μην ακούσει την απάντηση του Αδωνη Γεωργιάδη.

Ο τελευταίος, παίρνοντας τον λόγο, υποστήριξε: «ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι θα μπορεί να κατηγορεί εμάς με εικασίες, αλλά όχι εμείς. Πού το είδατε γραμμένο;». Kαι πρόσθεσε: «περισσότερο ύποπτος για διαφθορά στα φάρμακα από τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ψηφιστεί. Και βοήθησε τη Novartis να διασώσει τις τιμές της στον υπόλοιπο πλανήτη. Μαθήματα σε εμάς που ρίξαμε τη δαπάνη δεν δεχόμαστε», επιμένοντας στις καταγγελίες περί χρηματισμού. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός «δεν τόλμησε να έρθει στη Βουλή για να μην τοποθετηθεί για τις αθλιότητες του υπουργού του».

Να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο-τέρας, που βρίθει φωτογραφικών διατάξεων οι οποίες εξυπηρετούν λογής λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, ψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ με 165 ψήφους υπέρ και 122 κατά, έπειτα από έναν διήμερο μαραθώνιο στην Ολομέλεια. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο η Ν.Δ. και η Ελληνική Λύση, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ., ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, ασκώντας δριμύτατη κριτική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα