Ο Διαματάρης αποκαλεί «ντροπή» κυβερνητική πρωτοβουλία για την ψήφο των αποδήμων

Αυτός ο κυβερνητικός αστέρας Αντώνης Διαματάρης, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού……για όσους τον αγνοούσαν μέχρι χθες, φρόντισε να προσθέσει το πορτρέτο του στην πινακοθήκη των γραφικών εκπροσώπων του έθνους. Με μια δήλωση που καταλύει τη συναινετική προσπάθεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο μείζον, όπως εξελίχθηκε, ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, δήλωσε αντίθετος με τη ρύθμιση που διευκολύνει υπό προϋποθέσεις την ψήφο σε «αποδήμους 35ετίας».

Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, δικαίωμα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος θα έχει ο απόδημος που απουσιάζει από την Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά μπορεί να αποδείξει με δημόσια έγγραφα την παρουσία του στη χώρα για τουλάχιστον δύο χρόνια, είτε ως εργαζόμενος είτε ως σπουδαστής ή υπηρετώντας τη στρατιωτική θητεία του.

Την πρόταση εισηγήθηκε το ΚΚΕ και αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να διαμορφωθούν οι ευρύτερες δυνατές πολιτικές συναινέσεις. Αγνοώντας προφανώς τον πολιτικό του ρόλο ο κ. Διαματάρης και προκαλώντας σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στο Μαξίμου, το οποίο οφείλει πάραυτα να τον αποπέμψει -ο ίδιος δεν δείχνει διατεθειμένος να παραιτηθεί-, δήλωσε ξαφνικά χθες στο Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS: «Θεωρώ ότι είναι σοβαρό λάθος, αν όχι και ντροπή! Ελπίζω, μέχρι που να φτάσουμε στο τέλος αυτού του διαλόγου, ότι θα καταλάβουν και τα κόμματα που προωθούν τέτοιες παράλογες διατάξεις ότι ο Ελληνας είναι Ελληνας για όλη του τη ζωή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα