Στο έλεος κουκουλοφόρων η Αθήνα

Επεισόδια στην Πατησίων για… «αλληλεγγύη προς τη Χιλή»Στο έλεος των μπαχαλάκηδων βρέθηκε ακόμη μία φορά χθες το κέντρο της Αθήνας, όταν μια ομάδα περίπου 50 ατόμων προκάλεσε επεισόδια έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). 

Ειδικότερα, η ένταση άρχισε όταν λίγο μετά τις 13.00 οι ταραξίες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εξήλθαν από τον χώρο του πανεπιστημίου και «θέλοντας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον εξεγερμένο λαό της Χιλής», όπως έγραψαν στα τρικάπια που πέταξαν, τοποθέτησαν τους κάδους απορριμμάτων στο κέντρο του δρόμου και τους έβαλαν φωτιά.

Στη συνέχεια προκάλεσαν υλικές ζημιές σε γειτονικά καταστήματα σπάζοντας βιτρίνες, ενώ και στα δύο ρεύματα της Πατησίων προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ο δρόμος έξω από την ΑΣΟΕΕ έκλεισε, με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι οδηγοί να κινούνται σημειωτόν, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ που πραγματοποιούσαν δρομολόγια στο σημείο ακινητοποιήθηκαν προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα μετακίνησης στο επιβατικό κοινό.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι προσπάθησαν να απωθήσουν τους ταραξίες κάνοντας χρήση χημικών. Οπως κατήγγειλαν, κατά την άφιξή τους έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα από τους κουκουλοφόρους.

Σημειώνεται πως την ώρα εκείνη στην περιοχή υπήρχαν αρκετοί πεζοί και από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ανάληψη ευθύνης

Λίγες ώρες αργότερα η ομάδα «Αναρχικοί/ές» ανέλαβε την ευθύνη για τα επεισόδια αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως αντιλαμβάνεται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα σαν καταφύγια κάθε λογής καταπιεσμένων, πεδίο οργάνωσης εξεγερμένων και ορμητήριο επιθετικών ενεργειών.«Για κάθε εξεγερμένη ψυχή, δεκάδες πέτρες στα κεφάλια των μπάτσων» κατέληξαν. 

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει ακόμη μία φορά πόσο απροστάτευτοι είναι οι πολίτες που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας, καθώς το κράτος φαίνεται πως είναι ανίσχυρο μπροστά σε μια… χούφτα κουκουλοφόρων.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μέρα μεσημέρι σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πρωτεύουσας, από τον οποίο διέρχονται χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες μέσων μεταφοράς προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους.

Η ένταση σταμάτησε γύρω στις 15.00 το μεσημέρι και η κυκλοφορία στην Πατησίων άρχισε σταδιακά να αποκαθίσταται.Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα