«Ψέμα στο ψέμα» μέσα στη Βουλή!

Μετωπική σύγκρουση Κυριάκου – Αλέξη περί fake news με πέτρα του σκανδάλου τις δηλώσεις του Πέτσα για το Λιμενικό και την ΤουρκίαΨέμα στο ψέμα… Χαμός χθες στη Βουλή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να διαγκωνίζονται ποιος είναι ψεύτης και ποιος λέει ή αναπαράγει fake news. Το θέμα προέκυψε κατά τη διάρκεια της συζήτησης – ψήφισης του νομοσχεδίου για το άσυλο, όταν ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο τι είχε πράξει η κυβέρνησή του και τι κάνει η σημερινή για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και τους ανθρώπους που έχει σώσει το Λιμενικό Σώμα.

Σε ένα σημείο της παρέμβασής του επικαλέστηκε σχετική δήλωση που φέρεται ότι έχει κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλ. Τσίπρας συνέδεσε την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο με τις μεταναστευτικές ροές, κατηγορώντας την κυβέρνηση, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι κάνει τα… στραβά μάτια στις προκλήσεις για να μην αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών, επικαλούμενος δήλωση που απέδωσε επίσης στον κ. Πέτσα. 

Η «δημοκρατία» για να είναι απολύτως δίκαιη παραθέτει αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας αυτολεξεί ως δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και τις δηλώσεις τις οποίες είχε κάνει ο κ. Πέτσας (ένθετο δίπλα). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι και σε έντονο ύφος απάντησε στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα, πως οι δηλώσεις που αποδίδονται στον κ. Πέτσα δεν υπάρχουν και, αν υπάρχουν, «τις περιμένω τώρα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά σταυρώνοντας τα χέρια.

Ο κ. Τσίπρας ανταπάντησε ότι θα καταθέσει τις δηλώσεις του κ. Πέτσα και, αν είναι όπως τα λέει, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΣΑ

Για το Λιμενικό

Τι απέδωσε ο Α. Τσίπρας στον Σ. Πέτσα

«…Περισσότερες περιπολίες (σ.σ.: εννοώντας του Λιμενικού) σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα».

Τι είχε πει ο Σ. Πέτσας (Σκάι)

«…Ζητάμε παντού, και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό, την κατανόηση όλων ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες -έχουμε αυξήσει περίπου κατά είκοσι τρεις τις περιπολίες από το Λιμενικό και όσο τελειώνει η τουριστική περίοδος τις αυξάνουμε κι άλλο- αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες».

Για την τουρκική προκλητικότητα

Τι απέδωσε ο Α. Τσίπρας στον Σ. Πέτσα

«…Δεν πρέπει να είμαστε πολύ έντονοι (σ.σ.: εννοώντας απέναντι στην Τουρκία) και να ξεπεράσουμε τη λεπτή γραμμή σε αυτά τα θέματα, τις τουρκικές παραβιάσεις, το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ, το Συριακό, διότι θα έχει επιπτώσεις στις μεταναστευτικές ροές».

Τι είχε πει ο Σ. Πέτσας (Open TV)

«Έχουμε να περπατήσουμε σε μια λεπτή γραμμή, η οποία καταδικάζει την παραβατικότητα της Τουρκίας και στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και τη Συρία. Από την άλλη, έχουμε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Οταν έχεις μια εμπόλεμη περιοχή, έχεις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, τις οποίες θα πρέπει να προσπαθήσεις να τις ελέγξεις με έναν τρόπο ο οποίος να είναι πάντα προς όφελος των πιο αδύναμων».

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα