Κρούσμα φυματίωσης σε φρεγάτα!

Κρούσμα φυματίωσης σε φρεγάτα του Πολεμικού ΝαυτικούΣτέλεχος βρέθηκε να έχει ασθενήσει, αλλά εκείνο που προκάλεσε αναστάτωση στο πλοίο, στη Διοίκηση Φρεγατών, αλλά και στο ΓΕΝ ήταν πως μεγάλος αριθμός μελών του πληρώματος βρέθηκε θετικός στη δερμοαντίδραση «μαντού».

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ο συναγερμός έληξε όταν έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και ακτινογραφίες, και διαπιστώθηκε πως οι θετικοί στο «μαντού» αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες δεν είχαν ασθενήσει.

Το περιστατικό καταγράφηκε στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» πριν από μερικές ημέρες. Κατά τη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων ένα στέλεχος εμφανίστηκε να έχει ασθενήσει από φυματίωση. Αμέσως τέθηκε σε ισχύ το ιατρικό πρωτόκολλο, ο ασθενής μπήκε σε καραντίνα και του χορηγήθηκε αντιβίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διψήφιος αριθμός στελεχών βρέθηκε ταυτόχρονα να είναι θετικός στο «μαντού» και το γεγονός δημιούργησε προβληματισμό. Τα στελέχη πήγαν για εξετάσεις και ακτινογραφίες, και ευτυχώς διαπιστώθηκε πως δεν είχαν ασθενήσει. Τώρα, το γιατί συνέβη αυτό, αποτελεί ζητούμενο. Πιθανόν να πρόκειται για προσωπικό που είχε εμβολιαστεί τα τελευταία χρόνια κατά της φυματίωσης.

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ΓΕΝ, οι εξετάσεις για το προσωπικό της φρεγάτας θα επαναληφθούν προς αποφυγή άλλου κρούσματος ασθένειας. Διαψεύδεται δε κατηγορηματικά η επαφή με μετανάστες, καθώς το πλοίο δεν έχει συμμετάσχει σε κάποια αποστολή τέτοιου είδους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα