Αντεπίθεση με αίτημα «έξωσης» του Πλεύρη σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Εν αναμονή της συνεδρίασης της Πέμπτης, συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική για τη NovartisΤο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -σε συνέχεια της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα- εμφανίζεται αμετακίνητο στην άρνησή του να κάνει αποδεκτή την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Μάλιστα, ο Σπύρος Λάππας έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ και έβαλε στο κάδρο τον Θάνο Πλεύρη, ανοίγοντας ζήτημα εξαίρεσης και του «γαλάζιου» βουλευτή, ο οποίος, όπως και οι Πολάκης και Τζανακόπουλος, είναι μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής.

«Σκεφτόμαστε να ζητήσουμε την εξαίρεση του Πλεύρη» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «αν κάποιος πρέπει να εξαιρεθεί, αυτός είναι. Ατυπος νομικός σύμβουλος του Γεωργιάδη, νομικός σύμβουλος του Μανιαδάκη, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε συναντήσεις μαζί του. Εχουμε και έγγραφα περί αυτού και θα τα κάνουμε χρήση στην επιτροπή, για να δείτε πόσο υποκριτική και άδικη είναι η εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου. Από την Πέμπτη θα υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία».

Οι Τζανακόπουλος και Πολάκης θα πάνε κανονικά στην επιτροπή, ξεκαθάρισε η Εφη Αχτσιόγλου, χαρακτηρίζοντας εξωθεσμική και παρασυνταγματική τη διαδικασία εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καθορίσει ποια θα είναι η εκπροσώπηση της μειοψηφίας στην κοινοβουλευτική επιτροπή. Είναι δυνατόν;» ανέφερε η πρώην υπουργός και αναρωτήθηκε τι φοβάται η Ν.Δ. από την παρουσία των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε αιχμές κατά της Κουμουνδούρου για παρακώλυση του έργου της Προανακριτικής Επιτροπής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να θέλει να μην καταθέσει ο κ. Φρουζής και να προσπαθεί να μεταθέσει την ημερομηνία κατάθεσής του». Καλώς εξαιρέθηκαν οι Πολάκης και Τζανακόπουλος, υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα