«Ο Φρουζής είδε μέλος της επιτροπής»

Αποκαλύψεις της Γιάννας Παπαδάκου για τη συνάντηση του «Mr Novartis» με θεσμικό παράγοντα του υπ. Υγείας!Από τη 
Μαρία Παναγιώτου

Επαφές με ένα μέλος της σημερινής Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής είχε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, η οποία έκανε τη σχετική δήλωση στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου με τίτλο «Η αλήθεια για τη Novartis». 

«Ο κ. Φρουζής είχε προνομιακή σχέση με τους πολιτικούς. Χρησιμοποιούσε ως άλλοθι ότι ήταν και πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Συναντιόταν με πολιτικούς, όχι μόνο με υπηρεσιακούς παράγοντες. Εχω ένα mail, 21 Οκτωβρίου του 2014, όπου ενημερώνει το γραφείο του για μία συνάντηση που έκανε με έναν θεσμικό παράγοντα του υπουργείου Υγείας, ο οποίος σήμερα είναι και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, της πλειοψηφίας. Φαίνεται πως έλυνε και έδενε ο κ. Φρουζής, του λέει για συνταγές, συμψηφισμούς, πώς θα γίνει το χονδρεμπόριο. Λειτουργούσε, δηλαδή, ως οιονεί υπουργός ο κ. Φρουζής» δήλωσε συγκεκριμένα η κυρία Παπαδάκου.

Η πληροφορία είναι εξαιρετικά σοβαρή, καθώς προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την αξιοπιστία της Προανακριτικής Επιτροπής που έχει συσταθεί προκειμένου να εξετάσει την κατηγορία της πολιτικής σκευωρίας, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Εξίσου σοβαρή είναι η αποκάλυψη που έκανε και ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης στην ίδια εκπομπή, όπου, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η Novartis είχε στο payroll της σειρά από δημοσιογράφους, γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια δεν μιλούσαν για τις πρακτικές της εταιρίας. «Η Novartis Hellas είχε έναν μεγάλο προϋπολογισμό για τους συναδέρφους σας. Κάθε χρόνο έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον προϋπολογισμό της για να πηγαίνουν σε διάφορα ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους συγκεκριμένους. Υπάρχει λίστα που, όταν βγει στη δημοσιότητα, η ελληνική κοινή γνώμη θα καταλάβει γιατί κάποιοι σιωπούν» είπε ο Παύλος Σαράκης, ο δικηγόρος ο οποίος τον Αύγουστο του 2016 προσέφυγε ενώπιον των αμερικανικών Αρχών για τις αθέμιτες πρακτικές της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας. Πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι η λίστα με τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους βρίσκεται στα χέρια των αμερικανικών Αρχών.

Το γεγονός, εάν ισχύει, δημιουργεί τεράστιο ηθικό θέμα για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος στη χώρα μας και θα πρέπει να διερευνηθεί από την Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), που αποτελεί και το αρμόδιο όργανο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα