«Θυσιάζουν» την ουσία στον βωμό της πόλωσης!

Νέα αναβολή στην Προανακριτική μετά και τη χθεσινή κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία Πολάκη – ΤζανακόπουλουΤην ώρα που ο ελληνικός λαός επιθυμεί τη διαλεύκανση της ομιχλώδους υπόθεσης της Novartis, με τη Δικαιοσύνη να εξακολουθεί να ερευνά ρίχνοντας… βόμβες, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής τελεί εδώ και έναν μήνα σε καθεστώς ομηρίας, με τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ να «ξιφουλκούν» για το ζήτημα της εξαίρεσης των Πολάκη – Τζανακόπουλου. 

Για ακόμη μια φορά η τεχνητή πόλωση και οι παρελκυστικές τακτικές των δύο κομμάτων οδήγησαν στην αναβολή μέχρι νεωτέρας της συνεδρίασης της επιτροπής και στη μετάθεση για την ερχόμενη εβδομάδα της κατάθεσης του πρώην αντιπροέδρου του φαρμακευτικού κολοσσού Κωνσταντίνου Φρουζή. Η Ν.Δ. ανέβαλε τη συνεδρίαση -δεν κράτησε ούτε ένα τέταρτο- λόγω της παρουσίας των δύο βουλευτών, οι οποίοι προσήλθαν κανονικά στη συνεδρίαση μαζί με τους συναδέλφους τους στον ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή.

Μόλις ξεκίνησε η συζήτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να συζητηθεί το αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για αναίρεση της εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εξαίρεσης των τριών βουλευτών της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ., ωστόσο ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας ανέβαλε τη συνεδρίαση λέγοντας ότι η σύνθεσή της δεν είναι νόμιμη.

«Απαγορεύεται να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα άνθρωποι χωρίς νόμιμη παρουσία. Τους ζητήθηκε πολλές φορές να φύγουν, αλλά δεν δέχθηκαν, οπότε αναβάλλουμε τη διαδικασία» δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, ενώ βγαίνοντας από την αίθουσα ο Παύλος Πολάκης σχολίασε: «Προσπαθούν να προστατεύσουν τον Φρουζή. Εδώ θα είμαστε και στην επόμενη συνεδρίαση. Δύο φάκελοι ερωτήσεις που είχα ετοιμάσει για τον Φρουζή πάνε χαμένοι». Ο δε Δημήτρης Τζανακόπουλος επέρριψε την ευθύνη στη Ν.Δ. και στον κ. Μπούγα κάνοντας λόγο για πρωτοφανή εξέλιξη στα κοινοβουλευτικά χρονικά, ενώ κατήγγειλε την «αντισυνταγματική και πραξικοπηματική», όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, από την περιφέρεια όπου περιοδεύει, κατήγγειλε «κρούσματα αντιδημοκρατικής εκτροπής» κατηγορώντας τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για «αυταρχική» συμπεριφορά. Μίλησε δε για προσπάθεια «όχι απλά αντιπερισπασμού» αλλά «επιχείρησης τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών». Προχώρησε ακόμη στην καταγγελία ότι η Ν.Δ. μεθοδεύει την παραγραφή για την υπόθεση Novartis, απορρίπτοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συμπερίληψη στο Σύνταγμα της ερμηνευτικής δήλωσης του άρθρου 86 περί ποινικής ευθύνης υπουργών.

Περί ευθυνών

Από χθες το βράδυ πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα απίστευτο γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών για την αναβολή της συνεδρίασης, όπου η κυβερνώσα παράταξη καυτηριάζει το γεγονός ότι ακόμη μια φορά δεν εξετάστηκε ο μάρτυρας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επί τεσσεράμισι χρόνια δεν τόλμησε να καλέσει τον κ. Φρουζή. Σήμερα, και μετά από τρίτη συνεδρίαση, δεν μπορούμε να εξετάσουμε τον κ. Φρουζή, λόγω της αντιδεοντολογικής και αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Πλεύρης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το ΚΙΝ.ΑΛ. υποστηρίζοντας ότι «παράνομα και καταχρηστικά, έξω από κάθε θεσμική διαδικασία, προκειμένου να παρακωλύσει για άλλη μια φορά την εξέταση του μάρτυρα Φρουζή, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να σεβαστεί τις αποφάσεις της επιτροπής και την κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Να σημειωθεί ότι το Κίνημα Αλλαγής κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης συνεδρίασης κατέθεσε αίτημα για να ζητηθεί «το σύνολο της αλληλογραφίας της Εισαγγελίας Διαφθοράς σε εσωτερικό και εξωτερικό, καθώς και οι ανώνυμες καταγγελίες και επιστολές που έφυγαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις δικαστικές Αρχές».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα