Φτηνό σόου από την Επ. Ανταγωνισμού!

Εκαναν έφοδο στις τράπεζες ερευνώντας για καρτέλ στις χρεώσεις και έψαχναν στοιχεία στις τσάντες και στους χαρτοφύλακες στελεχώνΣε σόου χολιγουντιανών διαστάσεων εξελίχθηκε το «ντου» κλιμακίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Με την εισαγγελική άδεια ανά χείρας, οι υπάλληλοι της επιτροπής έκαναν έφοδο στις τράπεζες για να διερευνήσουν εάν υπήρξαν εναρμονισμένες πρακτικές στις χρεώσεις που ανακοίνωσαν πρόσφατα τα πιστωτικά ιδρύματα.

Μέχρι εδώ καλά. Τι ακριβώς, όμως, περίμεναν να βρουν στις τσάντες και στους χαρτοφύλακες τραπεζικών στελεχών; Υπήρχε περίπτωση στέλεχος τράπεζας να κουβαλούσε μαζί του κάποιο έγγραφο που να αποδείκνυε συνεννόηση με συνάδελφό του άλλης τράπεζας για την αύξηση των χρεώσεων σε ορισμένες υπηρεσίες και προμήθειες;

Προφανώς η δυσαρέσκεια του κόσμου για τις χρεώσεις των τραπεζών έδωσε το ιδανικό πάτημα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να στήσει ένα σόου εντυπώσεων, τη στιγμή μάλιστα που σε άλλες περιπτώσεις δεν έχει δείξει ανάλογο ζήλο. Μένει πλέον να δούμε τι θα βγει από αυτούς τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Χθες το πρωί, λοιπόν, υπάλληλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού πραγματοποίησαν ταυτόχρονη έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Eurobank, της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, αναζητώντας στοιχεία που θα αποδείκνυαν την ενδεχόμενη συνεννόηση μεταξύ των τραπεζών για την επιβολή των χρεώσεων στις τραπεζικές συναλλαγές.

Στα γραφεία

Οι ελεγκτές μπήκαν στα γραφεία των τραπεζιτών, τους ζήτησαν να σηκωθούν από τις θέσεις τους και άρχισαν να ψάχνουν τα πάντα – ακόμα και τα τηλέφωνά τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κλιμάκια ζήτησαν από τους υπαλλήλους να μην αγγίξουν απολύτως τίποτε και να απομακρυνθούν από τα γραφεία τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι απέκλεισαν τα γραφεία των ανώτατων στελεχών, απαγορεύοντας την επικοινωνία ακόμα και με τους υπόλοιπους ορόφους.

Ταυτόχρονα άρχισαν να ψάχνουν στα κομπιούτερ των γραμματέων τους και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ενώ άνοιξαν ακόμα και τους φωριαμούς των στενών συνεργατών τους. Οι ελεγκτές ζήτησαν και πήραν έγγραφα, ενώ αντέγραψαν σκληρούς δίσκους υπολογιστών.

Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, όταν άρχισαν να διαρρέουν οι πληροφορίες για χρεώσεις με χαρακτηριστικά καρτέλ από τις τράπεζες, η προηγούμενη ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχε στείλει επιστολές στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ζητώντας τους να προβούν σε σχετική ενημέρωση.

Με την αλλαγή των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού το θέμα πάγωσε και προφανώς οι τράπεζες αξιοποίησαν τον χρόνο, ώστε να προχωρήσουν το σχέδιό τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα