Παράνοια: Ρώσος ιστορικός διαμέλισε την ερωμένη του!

Αγία Πετρούπολη: Έγκλημα πάθους από τον ιστορικό του ΝαπολέονταΑπό την
Ελενα Στάθου-Ελευθερόγλου

Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρωσία η είδηση ότι ο διάσημος ιστορικός Oλεγκ Σοκόλοφ δολοφόνησε και διαμέλισε το πτώμα της πρώην φοιτήτριάς του Αναστάσια Γιετσένκο, με την οποία διατηρούσε δεσμό και συζούσε.

Σύμφωνα με τη ρωσική αστυνομία, ο διάσημος καθηγητής συνελήφθη το Σάββατο από τις Αρχές της Αγίας Πετρούπολης, όταν εντοπίστηκε μεθυσμένος μέσα στον ποταμό Μόικα, έχοντας στην κατοχή του ένα σακίδιο που περιείχε δύο κομμένα γυναικεία χέρια και ένα πιστόλι συναγερμού. Οπως ανέφεραν αργότερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Σοκόλοφ είχε πέσει στο ποτάμι προκειμένου να πετάξει τα μέλη της άτυχης φοιτήτριας, ενώ στη συνέχεια σκόπευε να αυτοκτονήσει δημόσια, ντυμένος ως Ναπολέων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από κάτοχος έδρας Ιστορίας στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, ο 63χρονος ιστορικός είναι αυθεντία στους ναπολεόντειους πολέμους και έχει γράψει σειρά βιβλίων για το θέμα, μερικά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά.

Μάλιστα, το 2003 ο Σοκόλοφ τιμήθηκε από τη Γαλλία με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, ενώ έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε ταινίες και ντοκιμαντέρ για τον Ναπολέοντα. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο δικηγόρος του Αλεξάντρ Ποτσούοφ δήλωσε ότι ο καθηγητής «παραδέχθηκε την ενοχή του».

Σύμφωνα με τον Ποτσούοφ, ο Σοκόλοφ, ο οποίος νοσηλεύεται με υποθερμία, εκφράζει τη λύπη του για την πράξη του και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την αστυνομία. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Ολεγκ Σοκόλοφ δήλωσε στους ερευνητές πως σκότωσε την Αναστάσια Γιετσένκο κατά τη διάρκεια καβγά και στη συνέχεια, προσπαθώντας να απαλλαγεί από το πτώμα, έκοψε το κεφάλι της, τα χέρια και τα πόδια της. Η άτυχη 24χρονη μοιραζόταν το πάθος του Σοκόλοφ για την εποχή του Ναπολέοντα και της άρεσε -όπως και σε εκείνον- να φοράει κοστούμια της συγκεκριμένης εποχής.

Σύμφωνα με τους φοιτητές του, ο Σοκόλοφ ήταν ένας ταλαντούχος καθηγητής που μιλούσε γαλλικά και μπορούσε να ερμηνεύει τους ρόλους τόσο του Ναπολέοντα όσο και των στρατηγών του. Ηταν, όμως, αρκετά «εκκεντρικός» και μερικές φορές φώναζε στα γαλλικά κατά τη διάρκεια των παραδόσεών του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα