Ποινική δίωξη σε Λοβέρδο για κατ’ εξακολούθηση δωροληψία

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροληψίας προσώπου κατ’ εξακολούθηση…… για την υπόθεση Novartis, ασκήθηκε στον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέα Λοβέρδο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπως ήταν πλέον αναμενόμενο. Η σχετική παραγγελία για την άσκηση δίωξης διαβιβάστηκε από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Είχαν προηγηθεί το αίτημα της Εισαγγελίας Διαφθοράς προς τη Βουλή για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να προχωρήσει η ποινική διαδικασία σε βάρος του, αλλά και το αίτημα εξαίρεσης κατά της κυρίας Τουλουπάκη για μεροληψία, που είχε καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, το οποίο απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του. «Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, όπως ακριβώς είχα κάνει και τον περασμένο Απρίλιο (19.04.2019). Στην Ολομέλεια της Βουλής είχα και τότε επισημάνει πως κατά το Σύνταγμα φυσικός μου δικαστής είναι η Βουλή, αλλά ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Ελληνας και κάθε Ελληνίδα» είχε αναφέρει τον περασμένο Οκτώβριο.

Μετά την είδηση της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. δήλωσε: «Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους, όπως ο Ποινικός Κώδικας ορίζει».

Μετά την άσκηση της δίωξης, πάντως, και εφόσον η υπόθεση ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, όπως ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο πρώην υπουργός θα κληθεί από αυτόν σε απολογία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα