Είπα – ξείπα Τσιάρα για τη βλασφημία!

Οπισθοχώρησε (ξαφνικά) στο θέμα της επαναφοράς των ποινών για την εξύβριση των θείων, εκθέτοντας και τον ΙερώνυμοΣτροφή 180 μοιρών έκανε η κυβέρνηση στο θέμα της επαναφοράς των ποινών για την εξύβριση των θείων, ανοίγοντας ένα αχρείαστο μέτωπο με την Εκκλησία. Μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα επανέφερε με ειδικές διατάξεις τις ποινές για την εξύβριση των θείων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας σε χθεσινή σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεών του υπαναχώρησε και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να μη φέρει στη Βουλή τις επίμαχες διατάξεις. 

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Τσιάρας παραδέχθηκε ότι οι αντιδράσεις από αριστερές φωνές και ο θόρυβος που έγινε από επαγγελματίες «δικαιωματιστές» έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του. «Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με την αλλοπρόσαλλη τακτική τού «μπρος πίσω» δείχνει ότι παλινωδεί ανάλογα με τις διαθέσεις εκκλησιομάχων, ψευτοπροοδευτικών και δήθεν κουλτουριάρηδων που τάχα κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα μόνο όταν αυτά στρέφονται κατά της Εκκλησίας και της ίδιας της κοινωνικής ειρήνης.

Ρήγμα

Η υπαναχώρηση στο ζήτημα της επαναφοράς των ποινών για την εξύβριση των θείων εκθέτει την κυβέρνηση τόσο στα μάτια των ψηφοφόρων της όσο και ευρύτερα της κοινωνίας, που επιθυμεί τάξη και νοικοκύρεμα και όχι διαιώνιση της αταξίας που προκάλεσε επί τεσσεράμισι χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με την υπαναχώρησή του ο Κωνσταντίνος Τσιάρας προκάλεσε ένα ρήγμα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία. Τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να βρει πατήματα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να επέλθει η ομαλότητα, ο υπουργός Δικαιοσύνης πυροδοτεί μια αχρείαστη ένταση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την υπαναχώρηση της κυβέρνησης. Μετά τις συνεντεύξεις Τσιάρα εξέδωσε δημόσια δήλωση, κίνηση σπάνια για τον κ. Ιερώνυμο, που προχωρά σε τέτοιες ενέργειες μόνο όταν το ζήτημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Πίσω από τις στρογγυλεμένες γραμμές της δήλωσης μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η Εκκλησία είναι δυσαρεστημένη και από την υπαναχώρηση και από το γεγονός ότι δεν επανήλθαν οι ποινές για την περιύβριση νεκρών και τη διασάλευση της θρησκευτικής ειρήνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε με νόημα ότι «είναι ζήτημα πολιτισμού, κάτι το οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί, αρκεί να πετάξει από πάνω του το πέπλο των ιδεοληπτικών εμμονών και των μηδενιστικών αγκυλώσεων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα