Έβγαλε στα… μανταλάκια τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ατόπημα από Φρουζή με τη… βοήθεια βουλευτών! Τα γύρισε για Τουλουπάκη, τι αποκάλυψε για Τσίπρα – ΜητσοτάκηΣτη δίνη της θεσμικής εκτροπής στροβιλίζεται η Προανακριτική για τη Novartis. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του ελβετικού κολοσσού Κωνσταντίνος Φρουζής, αλλά και βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. που μετέχουν στην επιτροπή εντελώς παράνομα και αδικαιολόγητα έβγαλαν στα μανταλάκια τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, πλήττοντας ευθέως το κύρος όχι μόνο της Προανακριτικής, αλλά και του Κοινοβουλίου.

Την ίδια ώρα ο κ. Φρουζής όχι μόνο απέσυρε επί της ουσίας τους υπαινιγμούς για την Ελένη Τουλουπάκη, αλλά δήλωσε και ότι δεν έχει απολύτως τίποτα να καταθέσει αναφορικά με τις δήθεν πιέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε δικαστικούς ή εισαγγελικούς λειτουργούς.

Πριν από το 2015

Αν και ο μάρτυρας άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας αφενός για συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλα κομματικά στελέχη πριν από το 2015 και αφετέρου για αύξηση του τζίρου της Novartis την τελευταία τετραετία, αυτό που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ήταν η παραδοχή του για τις στενές σχέσεις που διατηρεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φέρεται ότι παραδέχτηκε ότι διοργάνωσε δείπνο για τον κ. Μητσοτάκη την περίοδο που διεκδικούσε την αρχηγία της Ν.Δ., το 2015, και πως γι’ αυτόν τον σκοπό τού έστειλε «δυο – τρία» e-mails.

Μάλιστα ο κ. Φρουζής υποστήριξε ότι η οικογένειά του διατηρούσε παραδοσιακά σχέσεις με εκείνη του νυν πρωθυπουργού, αποκαλύπτοντας ότι ο πατέρας του ήταν γενικός γραμματέας Εμπορίου όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Εμπορίου.

«Γνωριζόμαστε από παλιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» φέρεται ότι είπε, επιβεβαιώνοντας σε κάθε περίπτωση τα περί άριστων σχέσεων που διατηρεί με τον πρωθυπουργό.

Η χθεσινή μαραθώνια κατάθεση του μάρτυρα στιγματίστηκε από την επί της ουσίας δημοσιοποίηση των ονομάτων των προστατευόμενων μαρτύρων και από τον κ. Φρουζή και από αρκετούς βουλευτές.

Μπορεί να βρίσκονται υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ωστόσο τα ονοματεπώνυμα των δύο μαρτύρων κυκλοφορούν από χθες «φάτσα κάρτα» στον Τύπο, με ευθύνη του κ. Φρουζή, ο οποίος επιτέθηκε και στους δύο.

Για τον πρώτο υποστήριξε ότι παραβίαζε εσωτερικές διαδικασίες της Novartis και για τον δεύτερο μάρτυρα ότι τον… έκλεβε επί τρία χρόνια. Μάλιστα, όχι μόνο τους «κάρφωσε» εμμέσως πλην σαφώς, αλλά και ισχυρίστηκε ότι το κίνητρό τους είναι οικονομικό.

Οι δε βουλευτές, αντί να προστατέψουν τους μάρτυρες, ως όφειλαν, τους εξέθεσαν δημοσίως, με σκοπό να τους απαξιώσουν.

Επίμονοι

Οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ επέμεναν να ρωτούν τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis αν γνωρίζει την ταυτότητα του ενός μάρτυρα, δίνοντας στοιχεία που τον φωτογράφιζαν.

Απαντώντας, ο κ. Φρουζής τον «έδωσε» ακόμη μία φορά στεγνά, ενώ θεώρησε σωστό και να γελάσει – πρώτη και τελευταία ίσως φορά κατά τη διάρκεια της οκτάωρης κατάθεσής του.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η προχθεσινή ρύθμιση της κυβέρνησης για την αποδέσμευση χρημάτων σε περιπτώσεις ξεπλύματος βρόμικου χρήματος αφορά (και) τον Κωνσταντίνο Φρουζή.

Ο τελευταίος, ερωτηθείς εάν η ρύθμιση θα οδηγήσει στην αποδέσμευση των 1.800.000 ευρώ που διαθέτει σε λογαριασμό στην Ελβετία, απάντησε πως δεν γνωρίζει και ότι θα ρωτήσει τον δικηγόρο του.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα