Η ελπίδα του καλού

Ενα από τα ακριβότερα αγαθά σε κάθε εποχή είναι η ελπίδα, αλλά δεν πωλείται ούτε μπορεί κάποιος να τη δανειστεί από κάπου. Η ελπίδα γεννιέται, μεγαλώνει, μοιράζεται και πολλαπλασιάζεται όποτε βλέπουμε να γίνεται το καλό απλά και μόνο για να γίνει, χωρίς εκείνος που το πράττει να απαιτεί κάποιο προσωπικό όφελος από αυτό!

Αυτή η ελπίδα νιώθουμε να θεριεύει όταν διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγωνίζονται για τον συνάνθρωπο χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα.

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που νοιάζονται για τους πολίτες της Ελλάδας μας, των οποίων η καθημερινότητα είναι φορτωμένη και με τον αγώνα της επιβίωσης αλλά και με μια επιπλέον δοκιμασία – άλλοτε μια σωματική αναπηρία και άλλοτε κοινωνικής, οικογενειακής και οικονομικής φύσεως δυσκολίες.

Στις ημέρες μας, που περισσεύει η υποκρισία, η ιδιοτέλεια, οι κρυφές ατζέντες και οι δεύτερες σκέψεις, αλλά υπάρχει έλλειμμα από προσπάθεια για το ανιδιοτελές καλό. Γι’ αυτό όπου βλέπουμε το καλό να υπάρχει και να… προκαλείται οφείλουμε να το δαχτυλοδείχνουμε, ως καλό παράδειγμα.

Η «δημοκρατία» έχει ως βασική της αποστολή την υπηρεσία της αλήθειας και την υπεράσπιση -μέσω αυτής- του εθνικού συμφέροντος. Γι’ αυτό η εφημερίδα μας πήρε την απόφαση να αφιερώσει και χρόνο και προσπάθεια και σελίδες για να αναδείξει το έργο σωματείων που δεν τα γνωρίζει το ευρύ κοινό και αξίζει να τα μάθει.

Η περιορισμένη προβολή αυτών των οργανώσεων οφείλεται στην έλλειψη ενημέρωσης των ΜΜΕ γι’ αυτές, και όχι στην αξία, στην ποιότητα και το εύρος του φιλανθρωπικού έργου τους σε άτομα με αναπηρία, στα παιδιά, στους νέους και σε κατηγορίες συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η «δημοκρατία» θα αναλάβει από Δευτέρα τις πρώτες «συστάσεις» αυτών των σωματείων με το κοινό, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού αφιερώματος, ελπίζοντας να κινητοποιήσει τους αναγνώστες προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του έργου τους.

Στο χέρι όλων μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στείλουμε το μήνυμα στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη ότι δεν είναι μόνοι…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα