ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο θρίαμβος του Στέφανου Τσιτσιπά στο τένις ξεσκέπασε τα ελληνοφοβικά (ή ακόμα και ευθέως ανθελληνικά) σύνδρομα που ταλαιπωρούν αρκετούς από την Αριστερά.

Αμέσως μόλις ο Ελληνας αθλητής επικράτησε στον τελικό της διοργάνωσης ATP Finals, άρχισε να αναπαράγεται η ακόλουθη «ανάλυση»: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίζεται για τον εαυτό του. Τα ματς στα οποία επικρατεί δεν είναι της Εθνικής Ελλάδος αλλά δικά του. Δεν υπάρχει λόγος να ταυτίζεται με τη χώρα κάποιος επαγγελματίας αθλητής και οι νίκες και οι ήττες του δεν αποτελούν συλλογική υπόθεση αλλά μια προσωπική διάκριση.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, είναι ανοησίες. Η σύνδεση της προσπάθειας του Στέφανου Τσιτσιπά με την πατρίδα έγινε φυσικά, αυθόρμητα, με πρωτοβουλία του αθλητή και όχι όσων ένιωσαν υπερήφανοι για τα επιτεύγματά του.

Ο ίδιος ο Στέφανος Τσιτσιπάς όρισε ποιος είναι ο χαρακτήρας και ποιο το είδος των διακρίσεών του. Ο πρωταθλητής μας κυκλοφορεί υπερηφάνως με την ελληνική σημαία κι εκείνος μιλάει για την πατρίδα μας και τον λαό μας, που μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, όπως οι τωρινές.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αναφερθεί στην αξία και τη σημασία του πολιτισμού, της Ιστορίας και της γλώσσας μας. Επιπλέον, ο πατέρας του πρωταθλητή έχει μιλήσει για τον κορυφαίο ρόλο που έχει παίξει ο θεσμός της οικογένειας στη ζωή και τη σταδιοδρομία του γιου του, αλλά και στην ανάγκη της υπεράσπισης αυτού του πυλώνα της κοινωνίας μας.

Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια αποσύνδεσης των νικών του αθλητή μας από την Ελλάδα γίνεται για ιδεολογικούς λόγους. Είναι ελληνολάτρης, προάγει και υπερασπίζεται τις παραδοσιακές αξίες και δεν έχει καμία σχέση με τον εθνομηδενισμό και τα νεοταξικά νέφη στα οποία ζουν όσοι διαμορφώνουν την κυρίαρχη ιδεολογία στη χώρα μας.

Γι’ αυτό λένε ότι «δεν εκπροσωπεί την Ελλάδα». Αν ήταν νεοταξίτης, ελληνοφοβικός και έλεγε πόσο «άθλιο λαό» έχουμε, τότε θα προβαλλόταν ως το απόλυτο πρότυπο από εκείνους που τώρα ισχυρίζονται ότι «είναι άσχετες με την Ελλάδα» οι επιτυχίες του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα