Ομολογία Στουρνάρα για τη Novartis!

Εμφανίστηκε ως θύμα αλλά παραδέχτηκε: «Είδα πολλές φορές τον Φρουζή. Φώναξα τον Μανιαδάκη στο γραφείο μου». Επιστροφή Τρέμη με γλείψιμο στην κυβέρνησηΤα φαντάσματα του παρελθόντος ξαναγύρισαν χθες το βράδυ, όχι στις 12, αλλά στις 10, όταν έκανε πρεμιέρα η ομώνυμη εκπομπή της γνωστής και μη εξαιρετέας Ολγας Τρέμη! Της δημοσιογράφου που ταυτίστηκε με την πιο άγρια κυβερνητική προπαγάνδα που είδαμε ποτέ στην τηλεόραση, από το Mega. H Ολγα, που δεν τρέμει (όπως είπε και η ίδια για να ξεαγχωθεί από το τρακ της πρεμιέρας), επέστρεψε και από την οθόνη της κρατικής τηλεόρασης ετοιμάζεται να προσφέρει νέες στιγμές δημοσιογραφικής… αποκάλυψης. 

Πρώτος καλεσμένος ο κατεξοχήν άνθρωπος του μνημονιακού συστήματος (και -ω τι έκπληξη!- ταυτισμένος με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη), ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, που βρήκε άλλη μια ευκαιρίας να «γλείψει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μήπως και παραταθεί η θητεία του που λήγει σε οκτώ μήνες.

Παραλήρημα

Λες και βγήκε από έναν κόσμο «αγγελικά πλασμένο», ο κ. Στουρνάρας προχώρησε σε ένα παραλήρημα αισιοδοξίας για την οικονομία, πρωτόγνωρο… ακόμα και για τα δεδομένα της κρατικής τηλεόρασης. Αρχισε λέγοντας ότι «ο λογαριασμός θα βγει σε συνεργασία με τους θεσμούς» και επικαλέστηκε ως βασικό επιχείρημα ότι το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών αυξάνεται πλέον με τον φοβερό ετήσιο ρυθμό… 4,2%! Προέβλεψε ανάκαμψη ξένων επενδύσεων (στα ακίνητα βλέπει αύξηση 170% στη ζήτηση), ενίσχυση της απασχόλησης και ανάπτυξη 2,5%, κοντά στις κυβερνητικές εκτιμήσεις που ήδη κρίνονται ως υπερβολικές. Εκπληκτη η Ολγα

Τρέμη έσπευσε σε ένα σημείο να τον επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα, λέγοντας ότι αυτά δεν έχουν σχέση με την καθημερινότητα των φορολογουμένων, αλλά εκείνος ακάθεκτος συνέχισε!

Για τον κρίσιμο Ιούλιο του 2015 (την περίοδο των capital controls) είπε ότι είχε πληροφορίες για σχέδιο (εκ των έσω) για επιστροφή στη δραχμή και έσπευσε τότε να χτυπήσει το καμπανάκι με την έκθεση της ΤτΕ γιατί, όπως είπε, οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να μιλάνε και να λένε την αλήθεια στον κόσμο. Οταν του ζητήθηκαν στοιχεία, όμως, δεν είχε τίποτα να αναφέρει.

Εκει όμως που έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ ήταν στην υπόθεση Novartis, όπου παρουσιάστηκε ως θύμα και απολύτως άσχετος με την υπόθεση! Βέβαια, αμέσως μετά ο ίδιος ομολόγησε ότι μόνο άσχετος δεν ήταν! Αρχικά, ως κριτής των πάντων, έβγαλε πόρισμα λέγοντας «δεν βλέπω κανένα σκάνδαλο Novartis ούτε όσον αφορά τους γιατρούς», παρότι κανείς πλην του Αδωνη Γεωργιάδη δεν τόλμησε να πει κάτι τέτοιο (ούτε ο κ. Μητσοτάκης).

Σατανική σύμπτωση

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι χρηματίστηκε με 1.000.000 ευρώ και μίλησε για σκευωρία. Ωστόσο αμέσως μετά, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον Αντώνη Δελλατόλα, ομολόγησε ότι συναντήθηκε πολλές φορές (και κατ’ ιδίαν) με τον Φρουζή και τον προϊστάμενό του της Novartis, στο πλαίσιο (όπως είπε) θεσμικών επαφών.

Αμέσως μετά όμως ομολόγησε ότι είχε καλέσει στο γραφείο του τον Νίκο Μανιαδάκη επειδή ήταν φοιτητής του (!), αλλά δεν ήξερε ότι ήταν εμπλεκόμενος στην υπόθεση. Στη συζήτηση όμως του αποκάλυψε ο κ. Μανιαδάκης ότι έχει κληθεί να καταθέσει. Αν μη τι άλλο, επρόκειτο για μια σατανική σύμπτωση…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα