Μελωδίες Τσαϊκόφσκι στην Αθήνα

Η διάσημη Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας έρχεται στο Christmas Theater στις 23 και 24 ΝοεμβρίουΤις διάσημες μελωδίες της «Λίμνης των Κύκνων», της «Ωραίας Κοιμωμένης», του «Καρυοθραύστη» και άλλες υπέροχες συνθέσεις του σπουδαίου συνθέτη Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι θα ερμηνεύσει η μεγάλη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας στη δεύτερη επίσκεψή της στην Αθήνα, στις 23 και 24 Νοεμβρίου, στο Christmas Theater (Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, λεωφ. Βεΐκου 217).

Η ορχήστρα, μία από τις σπουδαιότερες της Ευρώπης, έρχεται δεύτερη φορά στην Ελλάδα -το 2008 είχε αποθεωθεί από 9.000 θεατές στο Ηρώδειο-, σε πλήρη σύνθεση, με 100 εξαίρετους μουσικούς, έχοντας στο πόντιουμ έναν ζωντανό μύθο της ρωσικής μουσικής σχολής, τον Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ, και σολίστ στο βιολί τον κορυφαίο βιολονίστα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Μόσχας Πάβελ Μιλιουκόφ.

Στο πρώτο μέρος θα ακουστούν η Εισαγωγή, βαλς και Πολωνέζα από την όπερα «Ευγένιος Ονέγκιν» και το «Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε μείζονα, έργο 35» του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα έργα για μπαλέτο «Καρυοθραύστης», «Λίμνη των Κύκνων» και «Ωραία Κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι ιδρύθηκε το 1930 ως Grand Symphony Orchestra of All Union Radio and Central Television και ήταν η πρώτη συμφωνική ορχήστρα της Σοβιετικής Ενωσης, αλλά και η πρώτη που ερμήνευσε διεθνές ρεπερτόριο εκτός ΕΣΣΔ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα