Μιζαδόροι, κλέψτε ελεύθερα!

Έκλεισε δικαστικά η υπόθεση της Siemens, αλλά η μπόχα και η σαπίλα της παραμένουν. Μόλις 22 από τους 54 κατηγορουμένους κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων κατ’ επάγγελμα. Από τους υπόλοιπους, 27 απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής και πέντε κρίθηκαν αθώοι.

Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής και ένας από τους ιθύνοντες νόες του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ την περίοδο του σημιτικού εκσυγχρονισμού: ο Θεόδωρος Τσουκάτος (παρατσούκλι «στρατηγός»). Ηταν δεξί χέρι του Κώστα Σημίτη και κουβαλητής των μετρητών του Χριστοφοράκου στα ταμεία του τότε κυβερνώντος κόμματος.

Είναι φυσικό ότι αυτού του είδους τα «ξεπλύματα» προσώπων και υπολήψεων σε υποθέσεις που ήταν σκαστά σκάνδαλα εξοργίζουν και προκαλούν τους Ελληνες. Αναμφίβολα, μια επιπλέον πρόκληση προς την κοινωνία ήταν η δήλωση του Θεόδωρου Τσουκάτου για την έκβαση της υπόθεσης: «Στη διάρκεια αυτών των 11 χρόνων, απολύτως μόνος (με ελάχιστες εξαιρέσεις δημόσιας στήριξης από τους συναγωνιστές μου), δέχτηκα σιωπηλά συκοφαντίες, ψέματα, διαστρεβλώσεις. Με πίκρα τα αφήνω όλα πίσω».

Αυτός που ομολόγησε ότι κουβάλησε τα μετρητά της Siemens στα γραφεία του βουτηγμένου στη διαφθορά ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη θλίψη του, διότι βρέθηκε «απολύτως μόνος» στη διάρκεια των 11 χρόνων, όταν εξεταζόταν η υπόθεσή του. Ομως και όταν κουβαλούσε τη μίζα στα θησαυροφυλάκια του ΠΑΣΟΚ, μόνος του ήταν!

Δεν ήθελε παρέα στα «λαδώματα». Ούτε πήγε στο ΠΑΣΟΚ τα μετρητά του Χριστοφοράκου συνοδευόμενος από τους φορολογουμένους, που πλήρωσαν τελικά τον λογαριασμό.

Τέλος, μόνο ως κακόγουστος σαρκασμός μπορεί να εκληφθεί η ευχή του «στρατηγού» του Κώστα Σημίτη, που λέει: «Ελπίζω και εύχομαι μία από τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις να αφορά τη διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα».

Το μήνυμα που στέλνει το καθεστώς της παρακμής είναι σταθερό: Μιζαδόροι, κλέψτε ελεύθερα! Δεν υπάρχει κάτι που θα σας εμποδίσει στο «έργο» σας ή θα σας τιμωρήσει γι’ αυτό. Αυτή είναι τελικά η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, αυτό και το πολιτικό σύστημα, το οποίο νομοθετεί τις παρανομίες του και παραγράφει τα εγκλήματα που διαπράττει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα