Σ. Αραβία: Φυλακισμένη στο σπίτι της η πριγκίπισσα Μπασμά

Σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Ριάντ φαίνεται πως έχει τεθεί η πριγκίπισσα Μπασμά μπιν Σαούντ…… εξέχουσα προσωπικότητα της Σαουδικής Αραβίας και ευρέως γνωστή για τη δράση της στην προάσπιση της συνταγματικής αναθεώρησης και άλλων ανθρωπιστικών ζητημάτων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Deutsche Welle.

Η πριγκίπισσα Μπασμά είχε λάβει άδεια να πετάξει από την Τζέντα στις 18 Δεκεμβρίου πέρυσι, συνοδευόμενη από την κόρη της, για επείγουσα ιατρική βοήθεια, όπως είχε ζητηθεί από τον Ελβετό γιατρό της.

Ο δικηγόρος Λέοναρντ Μπένετ που κανόνισε το ταξίδι της είχε πει τότε στην DW πως το αεροπλάνο της πριγκίπισσας παρέμεινε στο έδαφος και τελικά δεν της επετράπη να φύγει. Ο Μπένετ είπε πως δύο μήνες «απλώς χάθηκε, κανείς δεν ήξερε πού ήταν. Φοβόμασταν το χειρότερο».

Η πριγκίπισσα Μπασμά, μητέρα πέντε παιδιών, άρχισε να γράφει για σαουδαραβικά ΜΜΕ το 2006, αλλά έκτοτε έγινε επιχειρηματίας και υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων, κάτι που δεν έβλεπαν με καλό μάτι οι ηγέτες της χώρας.

Μετά το διαζύγιό της μετακόμισε στο Λονδίνο το 2010, εμφανιζόμενη σε διεθνή fora για ανθρωπιστικά θέματα, θέματα διαφθοράς, ανισότητας, ενώ τασσόταν υπέρ συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που θα περιόριζαν τη δύναμη της θρησκευτικής αστυνομίας και θα ενίσχυαν τα δικαιώματα των γυναικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα