«Ζωντανεύουν» Σαλαμίνα, Θερμοπύλες

Εκδηλώσεις για την επέτειο των 2.500 ετών από το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»Τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος και τις πανάρχαιες αξίες πάνω στις οποίες βασίστηκε το έθνος μας επιθυμεί να φέρει στη σύγχρονη εποχή, κάνοντάς τες κτήμα της νέας γενιάς, το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» μέσα από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στην εναρκτήρια εκδήλωση των εορτασμών στις 16 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο, ο εορτασμός «πρέπει να μιλήσει στη σύγχρονη εποχή. Με σύγχρονους όρους για τις πανάρχαιες αξίες, που όμως είναι οι μόνες που μπορούν να εγγυηθούν το μέλλον της Δημοκρατίας, που είναι ευθύνη όλων μας».

Στο πλαίσιο των εορτασμών θα γίνουν δράσεις σε σχολεία όλης της χώρας, με σκοπό οι μαθητές και οι μαθήτριες να αναλύσουν τα ιστορικά γεγονότα, να εμπνευστούν από τους συμβολισμούς τους και να ενδυναμώσουν την εθνική τους συνείδηση.

Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ακριβές πρόγραμμα των δράσεων, θα περιλαμβάνουν μια σειρά από ακαδημαϊκές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, για το φετινό σχολικό έτος το ίδρυμα θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τις ιστορικές μάχες, οι μαθητές Γυμνασίου θα διαγωνιστούν σε έκθεση ιδεών με το ίδιο θέμα, ενώ οι μαθητές Λυκείου θα πραγματοποιήσουν μαθητικές παραστάσεις της τραγωδίας «Πέρσες» του Αισχύλου, η οποία πραγματεύεται την οδύνη των Περσών, όταν πληροφορούνται την ήττα τους στη Σαλαμίνα.

Επίσης, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη θέλει μέσα από τις εκδηλώσεις να προωθήσει τον διάλογο με αφορμή τα ιστορικά γεγονότα, ώστε να κατανοηθεί καλύτερα το σήμερα και να οικοδομηθεί ένα καλύτερο αύριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα