Οι άριστοι της Δεξιάς

Βασική διευκρίνιση: Αριστος σημαίνει να μην είσαι μόνο αρεστός στην εξουσία, αλλά και ικανός να φέρεις επιτυχώς εις πέρας το έργο που σου ανατίθεται. Η «δημοκρατία» έχει επικρίνει πολλές φορές την προτίμηση που δείχνει η ηγεσία της Ν.Δ. για την τοποθέτηση σε διάφορες θέσεις ευθύνης σε αποτυχημένες περσόνες του τυμπανιαίου πολιτικού πτώματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ και σε διάφορους αριστερούς της… προσκολλήσεως, εκείνους που πάντοτε ανακαλύπτουν κρυφά και φανερά ταλέντα σε όσους κομματανθρώπους πληρώνουν καλά. Ωστόσο, όταν ζητείται να προτιμηθούν για τη στελέχωση του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα άνθρωποι της παράταξης, πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι… κάνουν για τη δουλειά.

Η καταλληλότητα ενός προσώπου για τη διοίκηση του δημόσιου τομέα ή οργανισμού δεν σχετίζεται με την ηλικία, τον βαθμό του πτυχίου ή τα μεταπτυχιακά του. Η Ελλάδα έχει ανάγκη την ουσία, όχι τους τύπους. Βασικό κριτήριο για την επιλογή κάθε στελέχους είναι να γνωρίζει το αντικείμενο της εργασίας του και να έχει να επιδείξει επιτυχημένη σταδιοδρομία πάνω σε αυτό που θα κληθεί να διαχειριστεί. Η Βουλή έχει αρκετούς πτυχιούχους που δεν έχουν δουλέψει λεπτό στη ζωή τους.

Η έλλειψη νοήματος και η επίδειξη αναξιοκρατίας που συνοδεύει την επιλογή ενός φαναρτζή για τη διοίκηση… διαστημικής υπηρεσίας είναι ακριβώς οι ίδιες με τον διορισμό αστροφυσικού με μεταδιδακτορικές σπουδές στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος.

Ο κόσμος της Δεξιάς δεν έχει σχέση με τη στερεοτυπική εικόνα που έχει σχηματίσει ο χρωστήρας της αριστερής προπαγάνδας. Είναι μια κοινωνική ομάδα πλειοψηφική, με υγιείς αρχές και σταθερές πνευματικές βάσεις, με μεγάλη διάθεση για αγώνα προσωπικής καταξίωσης και εθνικής, συλλογικής προσφοράς.

Οι πολίτες που συνδέονται με την παράταξη, τη στηρίζουν, την ψηφίζουν, την πιστεύουν και εργάζονται υπέρ αυτής δεν είναι ξοφλημένοι πολιτευτές, κομματικά ανεμούρια, καιροσκόποι άνευ δυνατοτήτων που βλέπουν την πολιτική ως ευκαιρία για αλισβερίσι και επαγγελματικό σωσίβιο.

Η ηγεσία της παράταξης και όσοι έχουν αναλάβει κυβερνητικά πόστα ας κάνουν το αυτονόητο: να αναζητήσουν τους κατάλληλους για τις κατάλληλες θέσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα