Ο Πέτσας σε εικονική πραγματικότητα

Παρουσίασε τη χώρα ως… επίγειο οικονομικό παράδεισο με αφορμή τον νέο Προϋπολογισμό, ενώ οι πολίτες ανεβαίνουν τον δικό τους γολγοθάΣε παράλληλο σύμπαν δείχνει να βρίσκεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, παρουσίασε τη χώρα -όσον αφορά την οικονομική κατάστασή της- ως έναν μοναδικό… επίγειο παράδεισο! Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Πέτσας, ενώ έως πριν από λίγους μήνες τα έβλεπε όλα μαύρα, ξαφνικά και μέσα σε τέσσερις μήνες βλέπει την ελληνική οικονομία, όπως αποτυπώνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και στον Προϋπολογισμό του 2020, να «εκτοξεύεται»!

«Ο Προϋπολογισμός του 2020 δρομολογεί την επιστροφή στο μέλλον» τόνισε με καμάρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ίδια στιγμή πάντως που ο στόχος του ρυθμού ανάπτυξης για το επόμενο έτος (2,8% κατά το οικονομικό επιτελείο) είναι -κατά κοινή ομολογία- σχεδόν αδύνατον να επιτευχθεί.

Και μπορεί η μεσαία τάξη να εξακολουθεί να τραβάει τον δικό της… γολγοθά, σύμφωνα όμως με τον κ. Πέτσα μειώνονται αντί να αυξάνονται -όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια- οι φόροι εισοδήματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στηρίζεται η επιχειρηματικότητα προς όφελος των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας, κινητροδοτούνται δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παροχές, σε είδος, υπέρ των εργαζομένων, ενώ θεσπίζονται κίνητρα που προσελκύουν ξένους επενδυτές.

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, βασικός πυλώνας των διατάξεων του φορολογικού νομοσχεδίου είναι η ελάφρυνση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων που τα τελευταία χρόνια επιβαρύνθηκαν σημαντικά, καθώς οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι της κατηγορίας εισοδήματος από 12.000 έως 18.000 ευρώ θα έχουν μείωση φόρου από 80 έως 200 ευρώ, ενώ ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει μείωση φόρου έως 1.300 ευρώ.

Ειδικά, για τον Προϋπολογισμό, όπως είπε ο κ. Πέτσας, «όλα τα συστατικά της οικονομικής μεγέθυνσης, δηλαδή η κατανάλωση, οι εξαγωγές και κυρίως οι επενδύσεις, αυξάνονται σημαντικά. Είναι ο πρώτος Προϋπολογισμός που όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Σήμερα θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο με θέματα το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση ΑΔιΠ και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τις προμήθειες.

Επίσης, θα συζητηθούν το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2020 και η προεπιλογή των δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ και του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα