Σάλος για το υβριστικό παραλήρημα Δοξιάδη

Η απαίτησή του για την απόλυση δημοσιογράφου, οι διαξιφισμοί και η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ

Eυρύτερες διαστάσεις αποκτά η αξίωση του Απόστολου Δοξιάδη, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή ζητούσε να απολυθεί ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ν. Μανιάτης από την εφημερίδα όπου εργάζεται. 

Η αρχή έγινε από... σπόντα, όταν ο Γιώργος Προκοπάκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, εντόπισε ένα σχόλιο στο facebook εναντίον της πρόσφατα διορισθείσας εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ειρήνης Αγαπηδάκη, στο οποίο, όπως ισχυρίστηκε, ο Δ. Μανιάτης μιλούσε προσβλητικά για την κυρία Αγαπηδάκη.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος διέψευσε το γεγονός και το απέδωσε σε ιδιαίτερο μένος του κ. Προκοπάκη στο πρόσωπό του, καταγγέλλοντας ότι και στο παρελθόν είχε ζητήσει πολλές φορές την απόλυσή του από τη διεύθυνση.

Όμως, απτόητος ο μόλις προ τεσσάρων ημερών διορισθείς στο σχέδιο της κυβέρνησης «Κανένα παιδί μόνο» Δοξιάδης συνέγραψε ένα υβριστικό σχόλιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω αν το υποκείμενο αυτό έχει πρόβλημα σεξουαλικό, ψυχοπαθολογικό, κοινωνικό κόμπλεξ ή πάσχει από εντελώς αναίτιο ναρκισσισμό ή μεγαλομανία - και τα δύο αντικειμενικά αδικαιολόγητα σε ένα άτομο με κανένα ουσιαστικό επίτευγμα στη ζωή του, πέραν του εξυπνακισμού και της χυδαιολογίας».

Στη μετρημένη απάντησή του, ο δημοσιογράφος, του οποίου το μέρος πήραν η ΕΣΗΕΑ και πολλοί επώνυμοι και μη δημοσιογράφοι, σημειώνει: «Για όσους με ξέρουν καλύτερα και βαθύτερα, γνωρίζουν καλά πως δεν θα χρησιμοποιούσα σεξιστικές εκφράσεις που μου αποδίδονται αδίκως και αυθαίρετα.

Ο κύριος Προκοπάκης, χρησιμοποιώντας σχόλια (;) για άλλα θέματα και ούτε καν αυτοτελή ποστ μου με αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, σπιλώνει, συκοφαντεί και επιχειρεί για πολλοστή φορά να μου τραυματίσει την εικόνα έστω στο πεδίο των κοινωνικών δικτύων, αλλά και με άμεσο τρόπο στην εργασία μου - παρεμπιπτόντως, τη μόνη και στον ιδιωτικό τομέα πάντα».