Της άρπαξε 9.200 € για... επιστροφή αναδρομικών

Απίστευτη εξαπάτηση ηλικιωμένης στην Ακράτα από επιτήδειο, που προσποιήθηκε τον υπάλληλο τράπεζας

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα παραπλάνησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν τεράστια χρηματικά ποσά με διάφορα προσχήματα.

Αυτή τη φορά, όπως καταγράφει το αστυνομικό δελτίο Αχαΐας, επιτήδειος κατάφερε να αποσπάσει από ηλικιωμένη που μένει στην Ακράτα το υπέρογκο ποσό των 9.200 ευρώ με το πρόσχημα των αναδρομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη και παρουσιάστηκε ως υπάλληλος τραπεζικού υποκαταστήματος, κάνοντας λόγο για επιστροφή αναδρομικών που δικαιούται η γυναίκα από δημόσια υπηρεσία.

Ωστόσο, ο απατεώνας τόνισε στο θύμα ότι για να λάβει το χρηματικό ποσό θα πρέπει πρώτα να καταθέσει 9.200 ευρώ σαν εγγύηση και αφού την έπεισε, της υπέδειξε τον τραπεζικό λογαριασμό όπου και θα τα κατέθετε. Τη στιγμή που η γυναίκα διαπίστωσε ότι ο επιτήδειος είχε γίνει καπνός και πως η ίδια είχε πέσει θύμα απάτης, απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ακράτας και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άγνωστου άνδρα, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Οι Αρχές με αφορμή τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά εξαπάτησης των πολιτών συνιστούν στους πολίτες να μην πείθονται εύκολα και να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν τους προσεγγίζουν άγνωστα πρόσωπα.

Ακόμη, η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην επιτρέπουν σε αγνώστους να μεταβούν σε χώρους του σπιτιού τους προφασιζόμενοι διάφορα τεχνάσματα και σε καμία περίπτωση να μη δέχονται να κάνουν ανάληψη ποσού παρουσία αγνώστων.

Τέλος, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μη δίνουν προσωπικά στοιχεία τους και να μην ενδίδουν σε προτροπές αγνώστων για συνάντηση.