Συνέδριο μετεκλογικής ευφορίας!

Χωρίς εκπλήξεις και σε χαμηλούς τόνους η διαδικασία, που έγινε μόνο επειδή το προέβλεπε το καταστατικόΣε ενωτικό κλίμα, χωρίς εκπλήξεις και σε χαμηλούς τόνους, ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Λίγους μήνες μετά την εκλογική νίκη του κόμματός του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αναμενόταν, βγήκε ενισχυμένος από τη διαδικασία, χωρίς αμφισβητήσεις και κριτικές, παίρνοντας ουσιαστικά την έγκριση των συνέδρων να προχωρήσει στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου του. 

Ηταν μία περισσότερο διεκπεραιωτική διαδικασία ενός συνεδρίου που έπρεπε να γίνει -βάσει του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας- και με νωπές ακόμα τις δάφνες από την 7η Ιουλίου, όταν το 40% του ελληνικού λαού εμπιστεύτηκε τη «γαλάζια» παράταξη, οπότε κάθε εσωκομματική «παραφωνία» θα αποτελούσε έκπληξη πρώτου μεγέθους. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της κυβερνώσας παράταξης φρόντισε να «τραβήξει το αυτί» σε κάποιους υπουργούς του για τη στάση και τη συμπεριφορά τους, ενώ, κατά το κλείσιμο των εργασιών, επεφύλασσε τρεις ειδήσεις: το κοινωνικό μέρισμα πριν από τα Χριστούγεννα στους πιο αδυνάμους από τους μακροχρόνια ανέργους, στις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ, την παρέμβασή του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το επόμενο διήμερο για τις τουρκικές προκλήσεις, καθώς και την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων, «με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης, αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων. Γιατί αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους! Η κανονικότητα -και η λέξη προέρχεται από τον “κανόνα”- θα έλθει και στους δρόμους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο συνέδριο δεν υπήρξε ψηφοφορία για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων, ενώ σε ήπιους τόνους κινήθηκαν γενικώς και οι τοποθετήσεις των υπουργών και των κορυφαίων στελεχών.

Από χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Μαδρίτη, όπου σήμερα θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Λονδίνο για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, με αφορμή τα 70 χρόνια της συμμαχίας. Εκεί, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να παρακαθήσει σε γεύμα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η 7η Ιανουαρίου είναι μία από τις πιθανές ημερομηνίες που συζητούνται ήδη για συνάντηση των δύο ανδρών στην Ουάσινγκτον.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα