Ο κ. Πρέσβης με τις αντεθνικές απόψεις

Ποιος είναι ο φιλόδοξος Β. Κασκαρέλης που ακούγεται εν όψει των πολιτικών εξελίξεωνΠολύ σωστά η στήλη «Εγκυρες Πηγές» επεσήμανε χθες ότι στην πολιτική «πιάτσα» κυκλοφορεί το όνομα του πρέσβη Βασ. Κασκαρέλη εν όψει των διαγραφόμενων πολιτικών εξελίξεων. 

Όμως αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από τις επαγγελματικές περγαμηνές του (πρέσβης στην Ουάσινγκτον και επί σειράν ετών μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ) και τη σημερινή παρουσία του στην ηγεσία του Ιδρύματος Νιάρχου είναι γνωστός και για τις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Συνεργάστηκαν στενά σε κρίσιμα θέματα και άλλωστε ο πρέσβης έχει συγγενικούς δεσμούς με την οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού.

Με την ευκαιρία δε των διάφορων φημών περί επικείμενης παρουσίας του στις πολιτικές εξελίξεις, αρκετοί θυμήθηκαν και τις πολλές άστοχες αναφορές που έχει εντάξει στο βιβλίο του «Η τέλεια καταιγίδα» που εκδόθηκε το 2017. Για παράδειγμα, γράφει ότι «η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αποτελεί την ανοικτή πληγή της Ελλάδας που την προκάλεσε μόνη της»! Αναφερόμενος, επίσης, σε συνάντηση του 2001 μεταξύ του Κάρολου Παπούλια και του τότε γ.γ. του ΝΑΤΟ λόρδου Ρόμπερτσον, δεν διστάζει να γράψει ότι αργότερα, μέσα στο αυτοκίνητο, σχολίαζαν αρνητικά τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας τα διαμειφθέντα «άνευ ουσίας».

Όσο για το ΝΑΤΟ και τις περίφημες ίσες αποστάσεις του μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, λόγω του λεγόμενου «Luns Ruling» από το 1984 ως σήμερα, κρίνει ότι ο τότε γ.γ. της Συμμαχίας Γιόσεφ Λουνς «εξέδωσε μία Οδηγία, όπως είχε δικαίωμα»! Ωστόσο η ορθή ελληνική θέση, που προβάλλεται χρόνια τώρα στο ΝΑΤΟ, είναι αφενός ότι είναι απαράδεκτες οι ίσες αποστάσεις και αφετέρου ότι το «Luns Ruling» είναι απόφαση μόνον ενός ανθρώπου σε αντίθεση με τον κανόνα ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με συναίνεση στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα