Λαθρομετανάστες έκαναν πλιάτσικο στη Σάμο

Άρπαξαν μέρα μεσημέρι έπιπλα από ξενοδοχείο που είχε κλείσει για χειμώναΈχει ξεφύγει πλέον η κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα μας, καθώς οι μετανάστες δεν έχουν πια ούτε ιερό ούτε όσιο, και φτάνουν στο σημείο να «μπουκάρουν» με το έτσι θέλω σε ξένες επιχειρήσεις και να κάνουν κυριολεκτικά πλιάτσικο, παίρνοντας ό,τι τραβά η όρεξή τους, μη ρωτώντας κανέναν. 

Συγκεκριμένα, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν χθες μέσα από μια ανάρτηση στο twitter και αναδημοσιεύτηκαν από το newsbreak.gr φωτογραφίες μεταναστών από το νησί της Σάμου να μεταφέρουν έπιπλα, όπως κρεβάτια και καναπέδες, στους δρόμους του νησιού. Τα συγκεκριμένα έπιπλα προέρχονται από ξενοδοχείο το οποίο έχει κλείσει για τον χειμώνα. Ερωτήματα και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως οι μετανάστες κατάφεραν να μπουν στη συγκεκριμένη επιχείρηση και να κουβαλήσουν όλα αυτά τα έπιπλα μέρα μεσημέρι, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τους κατοίκους και καμία παρέμβαση της Αστυνομίας.

Ουρές στα ΑΤΜ

Αξίζει να αναφερθεί πως στο ίδιο νησί, εκτός από τα παραπάνω, εκτυλίσσονται ακόμα περισσότερα πρωτοφανή περιστατικά. Στο Βαθύ της Σάμου οι ντόπιοι βλέπουν με έκπληξη τις ατέλειωτες ουρές που σχηματίζουν καθημερινά στα ΑΤΜs εκατοντάδες μετανάστες κάθε φυλής, ώστε να λάβουν τα χρήματα που τους παρέχονται ως ενίσχυση, ενώ εκείνοι δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο, γιατί δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα και η αγοραστική δύναμή τους έχει φτάσει στο ναδίρ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ροές προσφύγων και μεταναστών παρά το κρύο που έχει κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας και τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στα πελάγη. Την περασμένη Δευτέρα εντοπίστηκαν τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις αλλοδαποί στριμωγμένοι σε βάρκες έτοιμες να βουλιάξουν και διασώθηκαν από τους άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι δίνουν μάχη καθημερινά με αντίξοες συνθήκες λόγω και του καιρού, προκειμένου να σώσουν ζωές.

Συγκεκριμένα, ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης εντοπίστηκε φουσκωτό με 29 αλλοδαπούς, οι οποίοι διασώθηκαν. Αλλα 53 άτομα εντοπίστηκαν σε ακτή της Λέσβου, όπου μόλις είχαν αποβιβαστεί. Ανάμεσά τους ήταν και ο χειριστής του φουσκωτού, ο οποίος συνελήφθη.

Ξεσηκώθηκαν οι Πακιστανοί κατά του… φασισμού

Επεισόδιο σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην Ομόνοια, όταν ένας άνδρας έβριζε τον Αλλάχ στα αγγλικά έξω από καταστήματα μεταναστών. Ο άνδρας προκαλούσε για μισή ώρα και αναστάτωσε τη Σοφοκλέους, όπου βρισκόταν.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή προσήγαγαν τον άνδρα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, όπου έσπευσαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ για λόγους ασφαλείας, καθώς είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του. Προσήγαγαν, επίσης, και δύο Πακιστανούς που έβρισαν τον άνδρα κατά τη διάρκεια της έκρηξής του στη Σοφοκλέους.

30 -50 άτομα

Εξαιτίας του περιστατικού, περίπου 30 με 50 μουσουλμάνοι κατευθύνθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, αντιδρώντας για όσα είχαν προηγηθεί νωρίτερα. Πάντως η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν ήταν ειρηνική, με συνθήματα κατά του… φασισμού. «Ποτέ ξανά φασισμός» φώναζαν οι μουσουλμάνοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Α.Τ.

«Είναι ένα καθαρά ρατσιστικό επεισόδιο, ισλαμοφοβικό και είναι προϊόν των ημερών» δήλωσε ο συντονιστής της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος περιέγραψε όσα είχαν συμβεί με τον άνδρα: «Γύρω στις 14.30 εμφανίστηκε κάποιος έξω από τα μαγαζιά των μεταναστών στην οδό Σοφοκλέους, έμεινε εκεί 20 έως 30 λεπτά βρίζοντας διαρκώς στα αγγλικά για να στείλει το μήνυμά του. Προκαλούσε διαρκώς για επεισόδιο… Τον αντιμετώπισαν ψύχραιμα και αυτό το οποίο επακολούθησε είναι ότι ήρθε η Αστυνομία και προσήγαγε δύο Πακιστανούς που δουλεύουν στα μαγαζιά και τον δράστη».

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο άνδρας που προσήχθη φέρεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Οχι στις κλειστές δομές, λέει η Κως

Την πλήρη αντίθεσή του απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες για δημιουργία κλειστής δομής που θα φιλοξενεί αιτούντες άσυλο στην Κω εξέφρασε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του νησιού.

Επειτα από έκτακτη συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε έξι ώρες, εκδόθηκε ψήφισμα, στο οποίο αναφέρεται πως πρέπει να διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο η παγκόσμια φήμη της Κω ως τόπου φιλοξενίας και προαγωγής των ανθρωπιστικών αρχών και ως πατρίδας του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη.
«Η ανακοίνωση των μέτρων δεν μας ικανοποιεί. Δεν αποδεχόμαστε τις εξαγγελίες σχετικά με τον σχεδιασμό, όπως αυτός πρόσφατα ανακοινώθηκε. Ζητάμε την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για το παραπάνω ζήτημα» αναφέρουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, σημειώνοντας παράλληλα πως τα νησιά θα πρέπει να αποσυμφορηθούν μαζικά και άμεσα.

Στο ψήφισμα ζητείται, ακόμη, η συμπαράσταση του συνόλου των δήμων όλης της επικράτειας στις δύσκολες αυτές στιγμές τόσο για την Κω όσο και για τα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που επωμίζονται το δυσβάστακτο βάρος του Μεταναστευτικού.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις εξαγγελίες της και καλούμε άμεσα τους βουλευτές Δωδεκανήσου σε συνάντηση στην Κω, με τη συμμετοχή και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες αντιδράσεις για τα κυβερνητικά σχέδια σημειώθηκαν και από τις δημοτικές Αρχές Λέσβου, Χίου και Σάμου. Μάλιστα, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος όχι μόνο διαμήνυσαν πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στην κατασκευή προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά τους, αλλά έθεσαν και την παραίτησή τους στον πρωθυπουργό, αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη δημιουργία κλειστών δομών αδιαφορώντας για τις τοπικές κοινωνίες.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα