«Γκάζι» στη διαδικασία για παραπομπή του Τραμπ!

Οι Δημοκρατικοί συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να συντάξουν το κατηγορητήριοΜε ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η διαδικασία παραπομπής του προέδρου Τραμπ στη Γερουσία. Το Σάββατο η αρμόδια Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να εξετάσει ενδελεχώς τα στοιχεία που υπάρχουν κατά του Αμερικανού προέδρου και να συντάξει το προσχέδιο επίσημων κατηγοριών, οι οποίες είναι γνωστές ως άρθρα παραπομπής.

Σύμφωνα με την έκθεση των 55 σελίδων που συνέταξαν οι βουλευτές, η οποία σκιαγραφεί τη συνταγματική βάση στην οποία θα στηριχτούν τα άρθρα παραπομπής, ο πρόεδρος Τραμπ φαίνεται πως θα κατηγορηθεί για κατάχρηση εξουσίας στις συναλλαγές του με την Ουκρανία και για παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου, αρνούμενος να συνεργαστεί με τις επιτροπές έρευνας.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων Τζέρολντ Νάντλερ δήλωσε κατά την κοινοποίηση της σύνταξης της έκθεσης ότι η παραπομπή είναι ο μόνος τρόπος για να λογοδοτήσει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Ο πρόεδρος Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία του, πρόδωσε την εθνική μας ασφάλεια και διέφθειρε την εκλογική μας διαδικασία, και όλα αυτά για προσωπικό όφελος» ανέφερε η ανακοίνωση του Νάντλερ, στην οποία τονίζεται: «Το Σύνταγμα προβλέπει λεπτομερώς μόνο ένα φάρμακο γι’ αυτήν την ανάρμοστη συμπεριφορά: παραπομπή».

Νέα ακρόαση

Σήμερα η επιτροπή της Βουλής θα πραγματοποιήσει ακόμα μία δημόσια ακρόαση προκειμένου να εξετάσει τις αποδείξεις που συγκεντρώθηκαν κατά την έρευνα για την παραπομπή του Τραμπ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, από την πλευρά τους, ζήτησαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας να εξεταστούν και τα δικά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης έκθεσης 110 σελίδων, στην οποία επισημαίνεται ότι κατά την έρευνα δεν βρέθηκαν αποδείξεις για κάποιο αδίκημα που να στοιχειοθετούν την παραπομπή του προέδρου.

Την Παρασκευή, πάντως, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε στον Νάντλερ ότι δεν θα μετάσχει στην ακροαματική διαδικασία της επιτροπής και καταδίκασε την έρευνα, λέγοντας ότι είναι «εντελώς αβάσιμη».

Ο Νάντλερ, από την πλευρά του, εξέφρασε την απογοήτευσή του, σημειώνοντας ότι «ο αμερικανικός λαός αξίζει να πάρει απαντήσεις από τον πρόεδρο Τραμπ». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα άρθρα ενδέχεται να τεθούν προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής έως την Πέμπτη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα