ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ

Η είδηση των ημερών δεν είναι άλλη από την κοίμηση μιας συγκλονιστικής μορφής της Ορθοδοξίας μας. Ο γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας έφυγε την Κυριακή το πρωί από τον μάταιο τούτο κόσμο για να ενωθεί με τον Κύριο, τον οποίο υπηρέτησε σε ολόκληρη τη ζωή του.

Φυσικά, αυτό το μέγα (για όσους γνωρίζουν έστω τα βασικά από τα έργα και τις ημέρες του Εφραίμ της Αριζόνας) γεγονός πέρασε απαρατήρητο από τα ΜΜΕ του απεχθούς καθεστωτισμού και από το ζωηρό, πολύβουο, πολύχρωμο αλλά συνήθως ανούσιο διαδίκτυο. Ενώ οι προαναφερθέντες χώροι αφιερώνουν σελίδες επί σελίδων, χιλιάδες ώρες προβολών εκπομπών και αναρίθμητες λέξεις για την κάθε ανθυπομοντέλα που συμμετέχει σε ριάλιτι και για κάθε μυστακοφόρο ηθοποιό που παίζει στις τουρκικές σαπουνόπερες με τις οποίες μας βομβαρδίζουν, για τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας έπεσε «σιωπητήριο».

Η «δημοκρατία» μας βρίσκεται από το πρώτο φύλλο της έως και σήμερα σε διαρκή πόλεμο με την τιποτοφροσύνη που χαρακτηρίζει και την πλειονότητα της κατεστημένης «ενημέρωσης», αλλά και του αχανούς και χαοτικού διαδικτύου.

Η εφημερίδα μας, στο εκτενές αφιέρωμά της για τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας, το οποίο ήταν και το βασικό θέμα στο χθεσινό μας πρωτοσέλιδο, έγραψε μεταξύ άλλων: «Ενας από τους τελευταίους φωτισμένους γέροντες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ήταν ο γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας. Με τη συνδρομή της Θείας

Χάριτος έχτισε 21 μοναστήρια και στερέωσε τη δάδα της Ορθοδοξίας σε ΗΠΑ και Καναδά. […]

Με λόγο απλό, αλλά βαθύ σε πνευματικά νοήματα, νουθετούσε τους ορθόδοξους χριστιανούς, απόδημους Ελληνες και όχι μόνο, οι οποίοι έσπευδαν να ακούσουν τις διδαχές του στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνας. […] Ταπεινός και σεμνός, όπως αρμόζει σε μια ορθόδοξη ψυχή που επικοινωνεί με τον Θεό και τα θαύματά Του, δεν αποδέχτηκε ποτέ τη σημαντικότητα του έργου του. “Είμαι ένα κούφιο καρύδι. Δεν έκανα τίποτα” συνήθιζε να λέει».

Τα ΜΜΕ, όπως και οι πολίτες, έχουν την ίδια υποχρέωση: να ασχολούνται με τα σημαντικά και να παραμερίζουν τα ασήμαντα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα