Νέο παραλήρημα από τον Ερντογάν με ευθείες απειλές προς την Αθήνα

Διακατεχόμενος για ακόμη μία φορά από το σύνδρομο του… σουλτάνου που…… χαρακτηρίζει κάθε του κίνηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ο μεγαλομανής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε χθες να απειλήσει ευθέως την Ελλάδα μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber.

Συγκεκριμένα, και με αφορμή την άκυρη κατά το Διεθνές Δίκαιο «συμφωνία» της Αγκυρας με την Τρίπολη, αλλά και την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Αθήνα που ακολούθησε, στο νέο του παραλήρημα ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «διεθνές σκάνδαλο», ενώ ξεστόμισε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει σε διεθνές επίπεδο το τίμημα για τις πράξεις της – χωρίς εντούτοις να μπαίνει σε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς εννοούσε με αυτό.

«Παρά τα δικαιώματα που είχαμε μας απειλούσαν, όμως δεν υποχωρήσαμε. Με τη συμφωνία αυτή η Τουρκία έκανε χρήση των δικαιωμάτων της που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο και χάλασε το παιχνίδι όσων έκαναν μονομερείς κινήσεις. Τώρα θα μπορούμε να κάνουμε κοινές έρευνες στις περιοχές αυτές» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, προφανώς θέλοντας να χαϊδέψει τα αυτιά των σκληροπυρηνικών οπαδών του εντός Τουρκίας. Ενώ, προχωρώντας τη σκέψη του ένα βήμα πιο πέρα, τόνισε ότι «η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι Ελληνοκύπριοι τώρα δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα χωρίς την έγκρισή μας»! Μάλιστα, κάνοντας ειδική αναφορά στη χώρα μας, τόνισε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις «η Ελλάδα δέθηκε χειροπόδαρα, και αυτό τους έχει τρελάνει».

Ο «σουλτάνος» δεν παρέλειψε βέβαια να προσθέσει πως η Τουρκία δεν θα σταματήσει εκεί, καθώς, επιμένοντας στο ψευδεπίγραφο αφήγημά του περί «Γαλάζιας Πατρίδας», προανήγγειλε την αγορά ακόμη ενός γεωτρύπανου ώστε να εκκινήσουν γεωτρήσεις της Τουρκίας και στη Μαύρη Θάλασσα και σε διεθνή ύδατα!

Δηλώσεις χθες έκανε και ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, χαρακτηρίζοντας «σημάδι αδυναμίας» την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα προσφεύγει στην Ε.Ε. για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει μαζί μας, αντί να τα συζητά με τη δική μας πλευρά». Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των παράνομων δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη “Γαλάζια Πατρίδα”» και σε απειλητικό τόνο τόνισε πως «καμία κίνηση δεν θα γίνει δεκτή αν δεν περιλαμβάνει και την Τουρκία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα